LADEN

Typ om te zoeken

Medisch

Chiropractor Utrecht

Jan-Willem 14 oktober 2021
Share

Pijn of blessure die verband houdt met je wervelkolom? Bezoek een chiropractor!

Je staat er waarschijnlijk niet dagelijks bij stil, maar je wervelkolom is toch echt een van de belangrijkste delen van je hele lichaam. Daar kom je meestal vooral achter op het moment dat er iets mis is met of rond je wervelkolom. Omdat er langs deze kolom volop zenuwen lopen kunnen er dan al snel pijnklachten ontstaan die ook nog eens niet zelden hevig van aard zijn. Wanneer je dergelijke pijnklachten ervaart en je vermoedt dat de oorzaak ervan ergens in of rond de wervelkolom ligt, dan is een chiropractor Utrecht of omgeving de ultieme specialist die je van deze klachten af kan helpen. Een chiropractor is namelijk gespecialiseerd in het opheffen van ‘stoornissen’ tussen zenuwen en ruggenwervels. Hieronder lees je wanneer je zo’n chiropractor bezoekt, wat je van de behandelingen mag verwachten en hoe je het een en ander rond je bezoeken aan je chiropractor administratief kunt regelen.

Chiropractor Utrecht

Wanneer bezoek je een chiropractor?

Chiropractie kan bij uitstek soelaas bieden wanneer je problemen ondervindt met het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel – en daarmee je algehele gezondheid en welbevinden. Bij pijn aan de rug, nek, zenuwen, schouders en/of heup is dat het meest duidelijk. Ook onder meer hoofdpijn en artrose kunnen duiden op problemen rond de wervelkolom. Evenwel kan in feite iedereen gebaat zijn bij een bezoek aan een chiropractor, al is het alleen maar om je lichaam af en toe eens te controleren, waardoor je grote problemen en klachten in de toekomst voorkomt.

Wat kun je van de behandelingen van de chiropractor verwachten?

Als je je voor een behandeltraject aanmeldt bij een chiropractor, dan mag je erop rekenen dat je eerst een uitgebreide intake zult ondergaan. Hierbij wordt je medische geschiedenis besproken en je actuele gezondheidssituatie geanalyseerd. Vervolgens zal de chiropractor met bijvoorbeeld wekelijkse behandelingen de pijnklachten proberen weg te nemen. Bij deze behandelingen probeert de chiropractor onder meer blokkades weg te nemen, scheefgroei op te heffen en de druk op zenuwen te verlichten.

Dit moet je weten over doktersverwijzingen en vergoedingen van de zorgverzekering

Het gunstige van de chiropractie is dat je niet per se een verwijzing van een huisarts nodig hebt om hiermee te beginnen, zelfs al is het natuurlijk wel goed mogelijk dat je wel eerst bij je huisarts te rade bent gegaan in verband met je fysieke klachten. Je kunt je dus in principe bij welke chiropractor in Utrecht – of wat voor jou wellicht meer in de buurt is – aanmelden voor een intake en eventuele vervolgbehandelingen. 

Verder is het goed om te weten dat behandelingen van een chiropractor door verzekeringsmaatschappijen meestal vallen onder alternatieve zorg. Als gevolg daarvan zullen deze behandelingen dikwijls niet vergoed worden door de verzekeraar wanneer je alleen een basisverzekering hebt afgesloten. Of met andere woorden: als je behandelingen bij een chiropractor wilt gaan volgen, dan kan het verstandig zijn je extra te laten verzekeren, zodat je je behandelingen deels of geheel vergoed zult krijgen van je verzekeraar.