LADEN

Typ om te zoeken

Gezondheid

De voordelen van magnesium

Jan-Willem 13 februari 2023
Share

Als je goed en gevarieerd eet, dan haal je alle benodigde voedingsstoffen uit je voeding. Toch kan het zijn dat jouw lichaam een tekort heeft aan bepaalde vitaminen en mineralen, zoals bijvoorbeeld magnesium. In zo’n geval kun je dit tekort aanvullen door middel van supplementen zoals een magnesium supplement. Hierover lees je in dit artikel meer.

magnesium supplement

Werkt door in je hele lichaam

Om je lichaam zo gezond mogelijk te houden, is goede voeding van groot belang, maar je kunt je lichaam ondersteunen door supplementen te gebruiken. Neem nu bijvoorbeeld een magnesium supplement. Het is een typisch voorbeeld van een soort dat doorwerkt in je hele lichaam:

  • Zo is magnesium namelijk goed voor soepele spieren en gewrichten.
  • Het draagt bij aan de vorming en behoud van stevige botten en tanden.
  • Het is van positieve invloed op je zenuwstelsel.
  • Het helpt bij spanning en stress.
  • Ondersteund het concentratie- en leervermogen
  • Het vermindert vermoeidheid.

Kies de soort die bij je past

Magnesium is als supplement verkrijgbaar in verschillende soorten, dus het is altijd goed om te kijken welke soort het best bij jouw behoeften aansluit. Over het algemeen wordt magnesium in citraatvorm het best door het lichaam opgenomen en werkt deze soort het best door in de spieren. Kies je voor magnesium bisglycinaat, dan merk je hier meer effect van in het hersengebied. Heb je dus last van prikkels of moeite met concentreren, dan zou dit een goede variant zijn.

Magnesium supplement als aanvulling

Zoals je hebt gelezen, is er een hele rits aan voordelen te noemen van magnesium. Het beste is en blijft het om dit voldoende uit je voeding te halen. Een supplement is altijd bedoeld als aanvulling, niet als vervanging. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ligt rond de 300 milligram per dag, al mogen mannen iets meer binnenkrijgen dan vrouwen.