LADEN

Typ om te zoeken

Gezondheid

Een wereldwijde pandemie – Corona

Redactie 5 mei 2021
Share

De wereld heeft het momenteel zwaar. Er heerst een besmettelijke ziekte waaraan veel mensen komen te overlijden. Vooral ouderen krijgen veel last van het virus dat de longen aantast. In sommige landen is er zelfs een tekort aan zuurstof. Veel mensen zijn klaar met de ziekte maar de ziekte is helaas nog niet klaar met de wereld.

De oplossing is vaccineren

Gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel. Verschillende landen zijn aan de slag gegaan met het creëren en produceren van een vaccin. Hierdoor zijn er verschillende vaccins op de markt. De Nederlandse regering roept nu op om te laten vaccineren. Hierbij krijgen de kwetsbare mensen van de samenleving voorrang. Bejaarden, mensen met bijvoorbeeld astma of mensen die in de zorg werken hebben inmiddels hun twee prikken al gehad. De aanvoer van vaccins gaat helaas langzaam waardoor de mensen die welwillend zijn het vaccin te nemen het vaccin niet altijd kunnen krijgen. Maar niet iedereen is zo welwillend.

Veel tegenhangers voor het vaccin

Een grote groep mensen vraagt zich af waar deze vaccins van zijn gemaakt. In het verleden zijn er wel vaker natuurlijke hulpmiddelen geweest die de mens hebben geholpen. Zo helpt paardenmelk tegen eczeem en verlicht urine de pijn van een brandnetel. Natuurlijk helpt gezond eten en een evenwichtige levensstijl bij een gezonder lijf. Er is een grote groep mensen die gelooft dat alles dat de mens nodig heeft terug te vinden is in de natuur. Deze zelfde groep heeft grote moeite met het vaccin dat nu door de regering wordt gepromoot. Vooral de snelheid waarmee het vaccin is aangemaakt zorgt voor veel tegenhangers voor het vaccin. Deze groep is bang dat de lange termijn gevolgen van het vaccin onvoldoende zijn getest. Ook is de groep bang dat er op korte termijn onvoorziene gevolgen van het vaccin zullen optreden.