LADEN

Typ om te zoeken

Tips

Glijmiddel op waterbasis

Jan-Willem 28 augustus 2017
Share

Er zijn verschillende soorten glijmiddel op de markt. Zo zijn er glijmiddelen op oliebasis, siliconenbasis en op waterbasis. In dit artikel gaan we verder in op de middelen die op waterbasis zijn geproduceerd.

Meest gebruikte variant

Glijmiddel op waterbasis is veruit het meest verkochte glijmiddel op de Nederlandse markt. Dit komt omdat glijmiddel op waterbasis veel minder plakt dan andere soorten. Het kan gemakkelijk afgewassen worden zonder dat hierbij een reinigingsmiddel of warm water nodig is. Ook is het zeer praktisch dat het niet vlekt in kleding of beddengoed. Ten slotte kan glijmiddel op waterbasis in combinatie met condooms en toys gebruikt worden, in tegenstelling tot glijmiddel met siliconen of op oliebasis. Siliconen in het glijmiddel kunnen toys die van siliconen zijn gemaakt aantasten, terwijl olie het latex in condooms aantast.

Glijmiddel

Glijmiddel uitproberen

Wanneer je voor het eerst een glijmiddel gaat gebruiken kan een glijmiddel op waterbasis aangeraden worden. Sommige mensen zijn allergisch voor glijmiddel op siliconenbasis. Dit product heeft echter geen bijwerkingen en kan veilig met condooms en speeltjes gebruikt worden. Een nadeel van glijmiddel op waterbasis kan zijn dat het product sneller ‘opdroogt’. Dit komt omdat het product gemakkelijker oplost en daardoor zijn effect kan verliezen. Wanneer je merkt dat dit het geval is zou je een glijmiddel op siliconenbasis of op oliebasis kunnen proberen.

Durex Play sensitive

Een veel verkocht glijmiddel op waterbasis is Durex Play sensitive. Durex is een bekend merk op de Nederlandse markt en wordt dan ook veel gebruikt. In tegenstelling tot de reguliere variant is deze sensitive variant op waterbasis. Ook vrouwen die allergisch zijn voor siliconen kunnen dit glijmiddel dus veilig gebruiken. Dit glijmiddel is te koop bij Dokter Lifestyle.

Pjur Superhero

Een glijmiddel dat veel door mannen gebruikt wordt is Pjur Superhero. Dit middel op waterbasis heeft ingrediënten die een stimulerende werking hebben, zoals extracten van Ginkgo. Dit ingrediënt stimuleert de doorbloeding en ondersteunt de energie. Verder is het product heel neutraal van geur en smaak.

Durex Lovers Connect

Een bijzonder glijmiddel is de Durex Lovers Connect. Dit product bestaat uit twee flesjes. De ene variant, in het roze flesje, is speciaal voor de vrouw en heeft een verwarmende werking. De variant voor de man in het paarse flesje geeft een prikkelend gevoel. Beide glijmiddelen zijn heel zacht en prettig in gebruik.

Of je glijmiddel nu gebruikt om een tekort aan vocht te compenseren, of om een extra dimensie aan je seksleven toe te voegen, een glijmiddel op waterbasis is altijd een goed idee.

Tags: