LADEN

Typ om te zoeken

Mens en gezondheid

Hoe ontstaan rimpels?

Redactie 28 september 2022
Share

Rimpels zijn een natuurlijk fenomeen dat geassocieerd wordt met huidveroudering. Rimpels worden beschreven als permanente of tijdelijke plooien op het huidoppervlak. Zo ontstaan ​​rimpels bij huidveroudering waarbij zowel interne als externe biologische factoren betrokken zijn. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid zwakker en vallen rimpels meer op. Het onder de huid geproduceerde bindweefsel en elastine worden verminderd, waardoor de huidspanning wordt verminderd. Hierdoor wordt de huid dunner en zachter tegelijk. Bovendien verliezen we naarmate we ouder worden een deel van onze huid vulling. Het resultaat is een iets minder opgeblazen en gerimpeld gezicht. Hoe moet je dan dit proces stoppen en huidverjonging starten?

De zon is een groot factor

De zon is één van de grootste boosdoeners van de verrimpeling van de huid. Frequente blootstelling van de huid aan de zon, zonnebank, enz. In principe krijgt iedereen in zijn leven wel eens te maken met rimpels. Als het vooral om erfelijkheid gaat. Er zijn echter veel factoren die de vorming van rimpels bevorderen. Alcoholgebruik, vitaminetekorten, maar ook stress, gebrek aan lichaamsbeweging, gebrek aan slaap, weersomstandigheden en roken bevorderen de vorming van rimpels. Door deze bepaalde middelen minder te benutten zou je uiteindelijk ook minder rimpels kunnen krijgen. Daardoor kan je bedenken dat deze producten best wel fijn zijn om te gebruiken voor het verjongen van de huid.

Hulpmiddelen bij het rimpelen

De vraag naar behandelingen voor rimpels en huidveroudering is de laatste jaren enorm toegenomen. Door zalfjes te gebruiken kan je het proces van huidverjonging versterken, maar moet je dit wel in een routine verwerken die je vast gaat aanhouden voor de rest van je leven. Kiezen uit het enorme aanbod aan beschikbare behandelingen is een ontmoedigende taak voor consumenten. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte behandelingen. De meeste anti-rimpelcrèmes bevatten tegenwoordig minstens één of meer actieve ingrediënten (retinol of hyaluronzuur), UV-filters, antioxidanten en een hydraterende basis. Antirimpelcrèmes zijn alleen geschikt voor fijne lijntjes en rimpels en hebben een tijdelijk effect.