LADEN

Typ om te zoeken

Tips Zorg

Hoe verloopt een ooglidcorrectie Rotterdam?

Redactie 17 november 2021
Share

Bijzonder veel mensen zullen er op een bepaald moment voor kiezen om een ooglidcorrectie Rotterdam uit te laten voeren. Dat is het gevolg van het feit dat de tand des tijds in zekere zin een klein beetje een impact heeft gekregen op de uitstraling van het gezicht. Vermoeide oogleden kunnen ook een vermoeide uitstraling in de hand werken en dat vinden veel mensen best vervelend. Door het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie wordt ervoor gekozen om de overtollige huid weg te werken waardoor er terug een veel jeugdigere uitstraling kan worden gecreëerd. Ben jij hier ook wel voor te vinden en wil je bijgevolg graag meer te weten komen over deze ingreep? Dan ben je hier op deze pagina zonder meer aan het goede adres! 

Wat moet je weten over het ondergaan van een ooglidcorrectie Rotterdam?

Laat ons in eerste instantie even concreet aangeven hoe het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie Rotterdam precies verloopt in de praktijk. In eerste instantie geldt voor deze ingreep dat ze zowel kan worden uitgevoerd onder plaatselijke als onder algemene verdoving. In het bijzonder wanneer het gaat om een ingreep aan de onderste oogleden is het zo dat er doorgaans wordt gekozen voor een volledige verdoving. In dat geval gebeurt de ingreep via opname in het daghospitaal. 

Tijdens een ooglidcorrectie Rotterdam is het zo dat de overtollige huid net als de onderliggende spier zullen worden verwijderd. Voor het teveel aan vet geldt dat ze eveneens wordt verwijderd of dat ze wordt herverdeeld. Voor de insneden geldt dat je, je daar helemaal geen zorgen om hoeft te maken. Deze bevinden zich immers onder de wimpers en in de natuurlijke plooien. Dit zorgt ervoor dat ze niet zichtbaar zullen zijn. Hiermee wordt meteen een vaak gehoorde angst van veel mensen weggenomen. De ingreep zelf duurt ook helemaal niet lang. Een ooglidcorrectie Rotterdam laten uitvoeren neemt dan ook gemiddeld zo’n één à anderhalf uur tijd in beslag. 

Waar rekening mee houden na afloop van de ingreep?

Wanneer de ooglidcorrectie Rotterdam is uitgevoerd zijn er natuurlijk nog verschillende zaken waar je rekening mee zal moeten houden. Het volledige hernemen van je activiteiten kan bijvoorbeeld in de praktijk doorgaans pas gebeuren nadat er ongeveer zeven dagen verstreken zijn. In ieder geval moeten hiervoor eerst de hechtingen verwijderd zijn. Dit kan pas gebeuren na ongeveer vijf à zeven dagen volgend op de ingreep. Het verwijderen van de hechtingen brengt alleen lichte ongemakken met zich mee. Hier hoef je, je verder dus eigenlijk geen zorgen om te maken. Tijdens de eerste dagen volgend op het laten uitvoeren van de operatie is het mogelijk dat je geconfronteerd zal worden met blauwe plekken. Daarnaast is het zo dat het vaak door experten wordt aangeraden om tijdens de eerste nachten half rechtop te slapen. Op deze manier kunnen zowel zwelling als bloeduitstortingen enigszins tegen worden gegaan. Wil je graag de gevolgen van de ooglidcorrectie een beetje (extra) kunnen verzachten? Dan kan je daarvoor gebruikmaken van oogdruppels tijdens de dag en een verzachtende zalf tijdens de nacht.