LADEN

Typ om te zoeken

Uncategorized

Leren ontspannen met een druk hoofd

Redactie 31 juli 2021
Share

Ben je iemand die de drukte vaak opzoekt en veel stress ervaart? Merk je dat je vaak uitgeput wakker wordt en met moeite een avondje op de bank kunt liggen niksen? Dan is het tijd om te leren ontspannen. Ontspanning is erg belangrijk voor je brein en brengt veel positieve uitkomsten met zich mee. Iets wat veel mensen niet weten. En dat is natuurlijk zonde, want het weerhoudt je van optimaal genieten van het leven.

Ontdek wat je leuk vindt

De eerste stap naar leren ontspannen is uitzoeken wat je leuk vindt om te doen in je vrije tijd. Belangrijk hierbij is dat het niks te maken heeft met je werk. Het hoeft ook niet iets te zijn wat je alleen in een groep kunt doen. Vind je lezen leuk en houd je van de natuur? Ga in het weekend wat vaker in je eentje wandelen in de natuur en neem een goed boek mee. Deze kleine dingen dragen enorm bij aan een leven met minder stress.

Ga met iemand praten

Vind je het nog steeds erg lastig om te ontspannen en kun je maar niet van die ontspanmomenten inplannen? Dan kun je ook kijken of je met een consult, van bijvoorbeeld digibach, kunt praten. Een consult kijkt met jou mee waar je op dit moment veel stress ervaart en leert jou op een juiste manier te ontspannen.

Schrappen, schrappen en schrappen

Wat kost je veel energie? Maak een lijst van dingen die je ontzettend veel energie kosten. Maak vervolgens van deze lijst een andere lijst wat er zou gebeuren als iets negatief uitpakt. Grote kans dat het allemaal mee valt en dat er voor alles een plan b of een oplossing mogelijk is. Door alleen al deze twee lijsten op te stellen leer je minder stressen en meer ontspannen.