LADEN

Typ om te zoeken

Gezondheid

Sportvoedingsadvies van een specialist

Jan-Willem 14 mei 2018
Share

Veel mensen hebben voor zichzelf enkele doelen gesteld. Zo willen veel mensen gezonder gaan leven, meer sporten, meer spiermassa opbouwen of vet verliezen. Het is van belang om goed en veel te trainen om deze doelen te behalen. Echter is het volgen van het juiste dieet evenzo belangrijk. Om het juiste voedingsschema te volgen kun je een specialist inschakelen voor sportvoedingsadvies.

Het is van essentieel belang om de juiste voeding binnen te krijgen wanneer je veel en intensief sport. Je verbruikt namelijk behoorlijk wat energie en andere voedingsstoffen die van groot belang zijn bij onder andere je stofwisseling. Om tekorten te voorkomen is het dan ook goed om te weten door middel van welke gezonde producten je de voorraden weer aan kunt vullen. Het is niet altijd even eenvoudig om zelf in te kunnen schatten waar je de juiste voedingsstoffen vandaan kunt halen. Een specialist kan je dan ook van het juiste sportvoedingsadvies voorzien. Hierdoor ben je nog sneller in staat je doelen te bereiken.

isostar

Doelen bepalen

Je kunt op een aantal verschillende manieren advies inwinnen over de sportvoeding bij een specialist. Zo bieden veel specialisten hun diensten via het internet aan. Dit houdt in dat je zowel per e-mail contact kan hebben met de specialist, maar ook via de website een formulier in kunt vullen waardoor je advies krijgt die op jouw situatie is toegespitst. Daarnaast zijn er ook specialisten die een eigen praktijk hebben waar je langs kan komen. Voordat een specialist je van sportvoedingsadvies kan voorzien worden vrijwel altijd dezelfde vragen gesteld. De informatie die iedere specialist dan ook nodig heeft is welke doelen je wilt behalen. Het is dan ook aan te raden om van te voren zelf na te denken of het doel dat je voor ogen hebt. De specialist is dan beter in staat om het sportvoedingsadvies op maat te maken zodat je er echt profijt van hebt.

Vragenlijst

Daarnaast wordt ook vaak gebruik gemaakt van een standaard vragenlijst. Ook hier haalt de specialist enkele basis gegevens uit over hoe je huidige levensstijl eruit ziet. Er wordt door deze vragenlijst ook inzicht verkregen in het huidige voedingsschema dat je aanhoudt. De specialist kan hierdoor inzien hoe je nu leeft en kan het advies hier op aanpassen. Dit maakt dat het sportvoedingsadvies nog persoonlijker wordt, waardoor het een grotere kans van slagen heeft.

Het advies dat je van de specialist krijgt over de sportvoeding kan verschillende onderwerpen aansnijden. Allereerst zal hier informatie in staan over de dagelijkse maaltijden die je voor jezelf kunt bereiden. Daarnaast wordt meestal ook inzicht gegeven in de noodzakelijkheid van de producten, zodat je ook zelf weet wat de voeding precies met je doet. Ook kan de specialist advies geven over enkele voedingssupplementen die wellicht nuttig voor je kunnen zijn. Uiteraard is dit afhankelijk van het doel dat je gesteld hebt. Door informatie in te winnen bij een specialist wordt je voorzien van onafhankelijk advies. Hierop kun je niet alleen je eigen mening baseren over de voeding die belangrijk is. Ook krijg je zo een beter inzicht in de voeding die goed voor je is en die je zullen helpen bij het behalen van je gestelde doelen.

Bronvermelding

  1. https://www.nlcoach.nl/de-basisbeginselen-van-een-goede-sportvoeding/
  2. http://www.sportvoedingwebshop.com/
  3. https://www.nrc.nl/nieuws/2015/07/26/sportvoeding-is-duur-en-onnodig-zo-doe-je-het-zelf-a1495593
  4. https://www.metamedicavumc.nl/eiwitten-en-het-lichaam/
  5. https://www.duursport.nl/

 

Tags: