LADEN

Typ om te zoeken

Gezondheid

Taboes doorbreken: schaamlipcorrectie

Redactie 25 oktober 2022
Share

We leven met ons allen in een klein landje, maar de taboes zijn enorm. We hebben met ons allen enorm veel taboes gecreëerd die niet nodig zijn. Zo zijn bijvoorbeeld alle onderwerpen rondom de schaamstreek zijn een groot taboe, terwijl het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld is. Een van deze taboes is het praten over een schaamlipcorrectie. Er heerst veel onduidelijkheid over de schaamlipcorrectie. In deze blog gaan wij het taboe doorbreken en legt A Klinieken uit wat een schaamlipcorrectie precies inhoud.

Bijzondere ingreep

Tijdens de schaamlipcorrectie worden de binnenste schaamlippen verkleind, zodat ze beter in de buitenste passen. Het is vooral voor mannen ondenkbaar om te denken dat dit een groot probleem kan vormen. Het is voor veel vrouwen die hier last van hebben echt een verschrikking. Het probleem geeft dagelijks problemen bij eigenlijk alle dagelijkse werkzaamheden. Zo kun je moeilijk zitten, een broek aan en het ziet er niet mooi uit. Gelukkig kunnen deze vrouwen nu door middel van een schaamlipcorrectie weer op een normale en pijnloze manier de dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. 

Nazorg

Natuurlijk hoort er bij iedere operatie ook een nazorg. De operatie duurt in totaal vaal een uur. Het wordt onder plaatselijke verdoving, een sedatie of een volledige narcose uitgevoerd. Dat is afhankelijk van de wensen van de patiënt. Na de operatie mag je gelijk weer naar huis, maar je mag geen autorijden. De wond kan na de operatie nog bloeden. Nabloeden is niet erg. Het is een erg goed doorbloed gebied, dus de wond zal snel weer dichten. Veel vrouwen kunnen na enkele dagen al weer aan het werk en na een paar maanden kun je weer gaan sporten.