LADEN

Typ om te zoeken

Tips Zorg

Tips: interieur zorginstelling

Redactie 14 november 2019
Share

Het inrichten van interieur kan nogal voor hoofdpijn zorgen, omdat alle onderdelen een geheel met elkaar moeten vormen. Daarnaast moet het ook nog huiselijk en comfortabel aanvoelen. Hoe pak je dit het beste aan? Lees hieronder verder voor een aantal tips.

Meubels

Het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van een ruimte zijn meubels. De keuze is natuurlijk enorm, maar tegenwoordig zijn er ook veel bedrijven waar je terecht kan voor meubelen voor een zorginstelling. Dit is namelijk meubilair dat specifiek is ontworpen zodat de bewoners en de medewerkers zich op hun gemak voelen, maar ook nog eens comfortabel zijn om te gebruiken.

Behalve dat de meubels fijn zijn om te gebruiken, is er ook aandacht besteed op technisch gebied. Zo wordt er grondig gekeken naar bijvoorbeeld het materiaal dat wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de meubels veilig zijn voor zowel de gebruikers als de omgeving.

Sfeer in de ruimte

Uiteraard is het ook belangrijk om de juiste sfeer te hebben in de ruimtes van een instelling. Dus moet er ook gekeken worden naar het gehele thema, zoals bijvoorbeeld wat voor soort en kleur vloer je wilt; wat voor kleur de muren zullen hebben en dus ook wat voor kleur de meubels moeten hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat het niet lijkt alsof er van alles en nog wat in één ruimte is geplaatst. Een tip voor het interieur in een zorginstelling is bijvoorbeeld om een ruimte in te richten met pastelkleuren. Pastelkleuren zijn namelijk zacht en creëren een warme en gezellige sfeer waardoor men zich niet opgejaagd voelt en dus op zijn of haar gemak voelt.