LADEN

Typ om te zoeken

Gezondheid

Waarom is quercetine vitamine C belangrijk voor lichaam en geest?

Redactie 23 december 2022
Share

Wij zijn continu op zoek naar een gezonde levensstijl en manieren om onszelf beter en gelukkiger te voelen. Door het gehaaste leven dat we leiden schiet er meer dan vaker bij in om gezond te eten en te leven. Terwijl het zo belangrijk is dat je goed voor zowel je lichaam als geest zorgt. Met supplementen kun je vaak al een groot deel van het probleem oplossen, maar welke heb je dan nodig? In onze blog vertellen we meer over quercetine vitamine C en waarom dat zo belangrijk voor je is.

Wat is en doet quercetine vitamine C?

Quercetine is een plantaardige stof en dus een volledig natuurlijke antioxidant die het lichaam ook nodig heeft. Antioxidanten beschermen het DNA en de cellen en ze zijn minder vatbaar voor schadelijke stoffen die je gezondheid op een negatieve manier kunnen beïnvloeden. In de regel krijg je de juiste hoeveelheid antioxidanten binnen als je gezond en gevarieerd eet, maar wanneer dat niet het geval is kun je een tekort oplossen door supplementen te nemen. Zoals supplementen met quercetine en vitamine C.

Quercetine vitamine C; ze versterken elkaar

Vitamine C is evenals quercetine een antioxidant en nu vraag je jezelf af waarom een supplement quercetine vitamine C dan noodzakelijk is. De twee antioxidanten versterken elkaar en voor een algemene welzijn heb je hier dus profijt van. Als je gevarieerd en gezond eet is het innemen van supplementen niet nodig, maar in sommige gevallen wel. Zeker als je slecht of heel erg ongezond eet. Desalniettemin is het advies om altijd het advies van een huisarts in te winnen voordat je met supplementen begint.

Welke voeding bevatten quercetine vitamine C?

Er zijn enorm veel producten die quercetine vitamine C bevatten en wij hebben een lijstje samengesteld van producten die je zou kunnen kopen en eten als je op een natuurlijke wijze de antioxidanten tot je wilt nemen;

 • Citrusvruchten, zoals citroen en limoen
 • Boekweit
 • Broccoli
 • Cranberries
 • Kappertjes
 • Koolsoorten, zoals bloemkool en boerenkool
 • Kiwi
 • Knoflook
 • Koriander
 • Rode en paarse vruchten, zoals aardbeien
 • Waterkers

Dit is slechts een greep uit het assortiment van producten die quercetine vitamine C bevatten.

Ondersteuning van het immuunsysteem en versterkt het afweersysteem

Ben je vaak grieperig, verkouden of heb je last van andere kwaaltjes die je belemmeren in je dagelijkse leven? Dan is het slim om eens onderzoek te doen naar een tekort aan vitamine en dan specifiek vitamine C. Quercetine vitamine C heb je nodig, omdat deze antioxidanten het immuunsysteem ondersteunen en het afweersysteem versterken. Virussen en bacteriën krijgen op die manier weinig tot geen kans meer om je ziek te maken. Nog steeds geldt de regel om altijd eerst advies in te winnen bij de huisarts voordat je met supplementen begint.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten?

De supplementen met quercetine vitamine C bevatten geen dierlijke stoffen en ze zijn dus geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Het zijn 100% natuurlijke producten die je kunt innemen en daarmee zijn de supplementen zowel duurzaam als milieuvriendelijk.