LADEN

Typ om te zoeken

Tandarts

Wat is een endodontoloog?

Jan-Willem 1 maart 2022
Share

Endodontisten hebben een verdere opleiding gevolgd waarmee ze tand ongemakken en wortelkanalen kunnen diagnosticeren en behandelen. Dit is een techniek die wordt gebruikt om een ​​tand te redden die ziek of rot is geworden. De tand pulp bevat bloedvaten en bindweefsel. Het is in het wortelkanaal waar endodontisten aandoeningen aan de binnenkant van de tand aanpakken. Diep tandbederf en fysieke schade aan een tand kunnen er allemaal voor zorgen dat deze ontstoken of geïnfecteerd raakt. Een endodontist is degene die wortelkanaal problemen oplost. Een wortelkanaalbehandeling is de meest voorkomende behandeling bij een endodontoloog in Almere. Wortelkanalen kunnen door tandartsen worden gedaan, maar een endodontist heeft veel meer expertise met hen.

Wat doet een endodontoloog?

Zowel algemene tandartsen als endodontisten kunnen wortelkanaalbehandelingen doen. Endodontisten doen veel vaker wortelkanaalbehandelingen dan algemene tandartsen. Endodontologen hebben meer ervaring met wortelkanaalbehandelingen als gevolg van het toegenomen volume en de training. Endodontisten zijn experts in het bepalen van de oorzaak van tand ongemakken. Endodontische herbehandeling verwijdert en vervangt materialen die zijn gebruikt tijdens een eerdere wortelkanaalbehandeling die niet correct genas. Tandheelkundige chirurgie in een noodgeval kan worden gebruikt om ernstige tandinfecties te behandelen of om gecompliceerde tandschade te herstellen. U kunt bewegwijzering zien in de tandarts almere poort die aangeeft dat een endodontist of een tandarts beschikbaar is.

Wanneer een endodontist bezoeken?

U zou een endodontist moeten zien als uw tand pijn niet weggaat. Te lang wachten om uw tand te laten onderzoeken, kan de kans verkleinen dat uw tandarts uw natuurlijke tand kan trekken. Mogelijk moet u een endodontist zien als u aanhoudende tandpijn ervaart. U moet ook naar een endodontist gaan als er pijn in uw mond of kaak is. Er is sprake van een ontsteking als je tanden gevoelig zijn voor warme en koude maaltijden. Verschillende oorzaken van tandpijn kunnen gevaarlijk zijn voor uw gezondheid als ze lang genoeg onbehandeld blijven. Ga naar een endodontoloog als u een tandletsel heeft als gevolg van een ongeval of als u tekenen van infectie ziet, zoals koorts.