LADEN

Typ om te zoeken

Mens en gezondheid

Breng je voeten weer in balans met behulp van een podoloog in Enschede

Redactie 6 februari 2023
Share

Toen de mens in onze evolutionaire geschiedenis besloot om rechtop te gaan lopen, toen waren onze voeten waarschijnlijk niet heel blij. Opeens kwam het volle gewicht van de mens op 2 voeten terecht en kon het gewicht niet langer netjes gedistribueerd worden over 4 voeten zoals dat bij veel andere dieren vaak wel het geval is. Het feit dat we ook nog eens helemaal rechtop lopen betekent dat de voeten alles ook nog in balans moeten houden. Dus de voeten moeten constant zorgen dat ook de benen, heupen en rug in de goede positie blijven staan. Voeten doen dit natuurlijk niet actief. De vorm van de voeten van de mens zorgt ervoor dat je comfortabel kunt lopen en kunt staan. Maar zodra er ook maar iets afwijkt in de stand van je voet of de spieren in je voet, dan heeft dat dus meteen impact op de rest van je lijf. Daardoor kunnen benen bijvoorbeeld gaan compenseren, waardoor je last krijgt van je heupen en je rug gaat aantrekken. Vervolgens krijg je pijn in je rug en dat leidt weer tot issues met je nek en je hoofd. De voeten zijn immers het fundament en als daar iets mee aan de hand is, dan kun je wel nagaan dat het impact heeft op de rest van je lijf. Als je bijvoorbeeld last heb van je vingers, dan hoeft dat geen impact te hebben op je armen, nek of hoofd. Je hebt dan alleen pijn in je vingers. Maar problemen met de voeten hebben wel degelijk vaak repercussies voor de rest van je organisme. Vaak heb je ook niet eens per se last van je voeten, terwijl ze dan toch problemen veroorzaken. De stand van de voet kan immers doorwerken in je benen, knieën heupen en rug. Het is dus mogelijk dat de symptomen bestaan uit rugpijn, terwijl de oorzaak dus bij de voeten ligt die geen pijn doen. Een podoloog in Enschede is iemand die je helpt om de stand van je voeten te corrigeren. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld platvoeten hebt en dus voeten hebt die zijn doorgezakt. Ook kun je last hebben van zwakke spieren in de voeten waardoor je geen demping meer hebt en dus problemen hebt met je rug. Een podoloog in Enschede van Topvorm Twente kan jou helpen om ervoor te zorgen dat je voeten weer in de goede stand komen of dat inactieve spieren weer actief worden. Pijn in de voeten kan dankzij de podoloog in Enschede verholpen worden, maar je kunt dankzij de Podoloog in Enschede ook problemen elders in het lichaam verhelpen. Neem dan ook gerust contact op met de podoloog in Enschede van topvorm Twente. 

Surf naar topvormtwente.nl voor de podoloog in Enschede

Als je de hulp nodig hebt van een podoloog in Enschede omdat je last hebt van je voeten, benen en/of (onder)rug, dan kun je terecht bij Topvorm Twente. Hier kun je een afspraak maken met verspillende specialisten waaronder dus ook een podoloog in Enschede. 

Kijk voor meer informatie op topvormtwente.nl

Als je meer wilt weten over de podoloog in Enschede, dan kun je terecht op de website van topvormtwente.nl. Hier lees je ook meer over: 

  • Fysiotherapie
  • Psychosomatische therapie 
  • manuele therapie