LADEN

Typ om te zoeken

Gezondheid Zakelijk

Dit is de ideale stoelhoogte

Redactie 11 april 2020
Share

In dit artikel zullen we eindelijk eens beschrijven wat al die hendels en knoppen op uw ergonomische bureaustoel zijn en leggen we uit hoe u ze moet aanpassen om de ondersteuning van de stoel te maximaliseren. Als u net een nieuwe stoel heeft gekocht of als u uw huidige stoel opnieuw wilt afstellen, helpt dit artikel u om deze aan te passen aan uw eigen wensen en uw werkstation.

Stoel hoogte

Past de hoogte van de ergonomische stoel vanaf de vloer aan. Het doel is om de gebruiker te laten zitten waar de knieën op een graden van iets meer dan 90° komen en zijn voeten comfortabel plat op de vloer rusten. Uw voeten moeten een goede grip op de vloer hebben, zodat u uw stoel gemakkelijk kunt verplaatsen. Je rug en quadriceps moeten ook tot een hoek van iets meer dan 90° komen. Je zou je toetsenbord in dit geval ook moeten kunnen bereiken met ontspannen schouders en met de ellebogen in iets meer dan een hoek van 90°.

Hoe te handelen bij verschillende lichaamshoogten:

Als je klein bent en het bureau te hoog is, kun je de stoel instinctief helemaal omhoog zetten zodat je gemakkelijker bij het toetsenbord kunt. Hoewel dit het gemakkelijker maakt om bij uw bureau te komen, is het niet ergonomisch verantwoord. Waarschijnlijk zullen de benen en voeten van de gebruiker bungelen – wat veel stress op hun knieën en onderrug veroorzaakt. Ook heb je in dit geval minimale controle over de stoel, waardoor het moeilijk wordt om rond te kunnen lopen. Als u dit probleem ondervindt, moet u uw stoel verhogen en een middelhoge of hoge voetensteun gebruiken om uw voeten te kunnen ondersteunen.

Als u een lange persoon bent die aan een kort bureau werkt, moet je je stoel kunnen verlagen zodat er genoeg ruimte is voor de knieën om gemakkelijk onder het bureau te kunnen bewegen.