LADEN

Typ om te zoeken

Gezondheid

Factoren die ervoor kunnen zorgen dat je slecht slaapt

Redactie 6 oktober 2021
Share

Heb je vaker last van een slechte nachtrust en weet je maar niet waardoor dat komt? Dan zijn er verschillende factoren die hierbij een rol kunnen spelen. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel zetten we namelijk een aantal factoren voor je op een rijtje. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee!  

Stress en piekeren  

Een van de meest voorkomende oorzaken van slecht slapen is het hebben van stress en piekeren. Als je je dus veel zorgen maakt om iets, dan zal dit ervoor kunnen zorgen dat je slecht slaapt en alleen maar gaat piekeren in bed. Probeer daarom om te werken aan je stress. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het helpt om een uur voordat je gaat slapen je telefoon weg te leggen en proberen even nergens aan te denken. Zo word je rustig en ontspannen en ga je een fijne nachtrust tegemoet.  

Een te warme slaapkamer 

Verder is het ook niet erg goed voor je nachtrust als je slaapkamer erg warm is. Denk maar aan een te warme deken of slapen met de verwarming aan. Probeer daarom om je slaapkamer koel te houden. Zet bijvoorbeeld je raam open en koop een deken die geschikt is voor alle seizoenen. Ben je op zoek naar een fijne deken? Neem dan eens een kijkje bij Slaap Kalm.  

Eten en drinken 

Daarnaast kan bepaald eten of drinken er ook voor zorgen dat je slecht slaapt. Denk maar aan het drinken van koffie voor het slapengaan. De cafeïne zorgt ervoor dat je hyper wordt en dus niet goed kan slapen. Zorg er daarnaast voor dat je niet vlak voor het slapengaan nog veel gaat eten, en met name vet voedsel. Dit valt zwaar op de maag en zo moet je lichaam extra hard werken om het te verteren.