LADEN

Typ om te zoeken

Zorg

Wat te doen bij een geliefde met een verslaving?

Redactie 11 oktober 2021
Share

Het helpen van een vriend of geliefde die worstelt met een verslaving is vaak een lange en hartverscheurende reis. Soms kan het zo overweldigend zijn dat het negeren van de situatie een gemakkelijkere oplossing lijkt. Het probleem onder het tapijt vegen kan echter schadelijk zijn voor u, uw gezin en de persoon om wie u zich zorgen maakt. Hoe pijnlijk het ook mag zijn, het is belangrijk dat u de tijd neemt om uw geliefde aan te moedigen de hulp te krijgen die ze nodig hebben.

Bied uw steun aan

Mensen met een verslaving begrijpen niet altijd hoeveel hun familie en vrienden van hen houden. Praat met uw geliefde over uw zorgen, en wacht niet tot ze het dieptepunt bereikt hebben om te spreken. Laat ze weten dat je ze gaat steunen op hun reis naar herstel.

Moedig ze aan om hulp te zoeken

Net als bij andere ziekten geldt; Hoe eerder een verslaving wordt behandeld, hoe beter. Wees echter niet verbaasd als je wordt geconfronteerd met ontkenning of excuses waarom ze geen behandeling kunnen of willen zoeken. Wees volhardend over hoe belangrijk het is dat ze in behandeling gaan voor hun verslaving, maar zorg ervoor dat ze zich tijdens het proces niet schuldig of beschaamd voelen.

Een andere mogelijkheid is om een interventie voor uw naaste te houden in de vorm van een ambulante behandeling. Hoewel deze manier vaak harder aankomt, kan een interventie precies zijn wat uw geliefde nodig heeft als ze diep in hun verslaving zitten. Overweeg om een ​​interventiespecialist in te schakelen om u te helpen bij het navigeren door dit proces.

Ondersteuning van herstel als een doorlopend proces

Zodra uw geliefde besluit om in behandeling te gaan, is het essentieel dat u betrokken blijft. Dit niet alleen bij hun deelname aan de doorlopende zorg, maar ook bij vergaderingen en het deelnemen aan steungroepen voor families van verslaafden. Wees het ondersteuningssysteem dat ze nodig hebben en laat ze zien dat u er bij elke stap bent.

Zorg voor jezelf

Hoewel u dit misschien als iets egoïstisch ziet, is het ongelooflijk belangrijk dat u er voor anderen kunt zijn en de best mogelijke beslissingen kunt nemen. Zorg ervoor dat in uw eigen behoeften wordt voorzien door voldoende te slapen, te bewegen en goed te eten. Wees niet bang om hulp te krijgen in de vorm van therapie als u merkt dat u worstelt met de verslaving van uw geliefde.

Meer weten over de verschillende vormen van zorg die geboden kunnen worden bij een verslaving? Bezoek dan de website https://www.cacnverslavingszorg.nl/