LADEN

Typ om te zoeken

Zorg

Een chiropractische behandeling; Iets voor u?

Redactie 11 oktober 2021
Share

Een bezoek aan een chiropractor, zoals bij chiropractiecentraal.com, zou u kunnen helpen uw symptomen te overwinnen. ​​Maar; is een chiropractische aanpassing geschikt voor u? Om u te helpen deze vraag te beantwoorden, nemen we u mee door enkele van de belangrijkste symptomen waarbij een chiropractische behandeling u zou kunnen helpen.

Nek,- en lage rugpijn

Dit voordeel is waarschijnlijk het meest bekend als het gaat om naar de chiropractor gaan; 80% van alle Nederlanders ervaart tijdens hun leven een aanhoudende rugpijn. Medicijnen en operaties zijn mogelijkheden tegen dit soort pijnen, maar die kunnen gevaarlijk, duur en ineffectief zijn.

Een behandeling van een chiropractor kan uw rug,- en nekpijn aanzienlijk verminderen via een niet-invasieve techniek en zijn goedkoper dan enkele andere remedies tegen rugpijn.

Scoliose

Scoliose is een aandoening waarbij er sprake is van een abnormale kromming van de wervelkolom. Dit kan pijn, een abnormale houding, een vermindering van uw bewegingsbereik, en zelfs ademhalingsproblemen veroorzaken.

De meeste scoliosepatiënten hebben weinig behandelopties. Echter is het aangetoond dat een chiropractie bij scoliose enorm kan helpen bij de behandeling van scoliose. Chiropractische behandeling in combinatie met fysiotherapie kan de progressie van scoliose helpen te verbeteren en te voorkomen. De effectiviteit van deze behandelingsoptie varieert van patiënt tot patiënt, maar het is een haalbare optie.

Verlichting van hoofdpijn

Naast rugpijn is hoofdpijn de belangrijkste aandoening die chiropractoren behandelen. Zowel spannings,- als migrainehoofdpijn kan worden veroorzaakt door rugpijn en problemen met de wervelkolom. Een verkeerde houding van de rug kan spierspanningen en pijn veroorzaken, wat kan resulteren in zowel spanningshoofdpijn als migraine hoofdpijn.

Neurologische aandoeningen

Het is aangetoond dat chiropractische behandelingen de bloedtoevoer naar de hersenen helpen verhogen. Ze kunnen ook helpen de stroom van hersenvocht te vergroten. Dit kan mensen die lijden aan neurologische aandoeningen, zoals multiple sclerose en epilepsie, aanzienlijk helpen.

Gezondheid van kinderen

Chiropractische zorg voor kinderen kan bepaalde aandoeningen die kinderen treffen aanzienlijk verbeteren. De drie grootste aandoeningen die kunnen worden verholpen met een behandeling bij kinderen zijn buikpijnen, zure oprispingen en oorinfecties.