LADEN

Typ om te zoeken

Fysiotherapeut

Fysiotherapie in Utrecht

Redactie 12 januari 2022
Share

Bij Fysiotherapie in Utrecht worden behandelingen gegeven bij klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Fysiotherapie Utrecht heeft twee praktijken in Utrecht namelijk één in de binnenstad van Utrecht aan de St. Jacobsstraat 321, 3511 BP en de tweede praktijk vind je aan de rand van Utrecht Noordoost aan de Sartreweg 105, 3573 PW. Wanneer je klachten hebt aan je bewegingsapparaat kun je hier terecht voor een goede en juiste behandeling door een van de gekwalificeerde fysiotherapeuten. De fysiotherapeuten zijn geschoold in fysiotherapie, oefentherapie en personal training waardoor er heel wat kennis in de praktijken aanwezig is voor wat betreft bewegen en sporten. Dus ook wanneer je last hebt van sportblessures en bij orthopedische klachten kunnen deze klachten snel en effectief behandeld worden. Heb je klachten of pijn maak dan vandaag nog een intake afspraak en start zo snel mogelijk met je behandeling.

Waarom is een intake afspraak nodig?

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie in Utrecht willen tijdens een intakegesprek de klachten in beeld brengen, uitzoeken hoe die zijn ontstaan en hoe ze behandeld moeten worden. De behandeling die wordt uitgevoerd is gericht op het, zo snel mogelijk, laten verdwijnen van pijn en klachten. Door zo snel mogelijk te starten met een behandeling ben je sneller van je klachten af. Bij het intakegesprek wordt onderzocht waar precies de klachten zitten die de pijn veroorzaken. Door vragen te stellen en de plaats, waar de klachten zitten, met de handen te onderzoeken, worden de klachten in beeld gebracht. De fysiotherapeut wil ook graag weten hoe de klachten zijn ontstaan en hoe lang je al last hebt van die klachten. De fysiotherapeut stelt, altijd in overleg met jou, een stappenplan op voor de behandeling. De fysiotherapeut kan je ook vertellen of de behandeling wordt vergoed. 

Bij fysiotherapie in Utrecht zijn alle fysiotherapeuten gespecialiseerd

Je kunt bij fysiotherapie in Utrecht terecht voor de ‘gewone’ fysiotherapie behandelingen in beide fysiotherapie praktijken. Daarnaast kun je hier ook terecht voor manuele therapie, medical taping en dry needling. Voor een uitgebreid onderzoek van klachten aan gewrichten, banden, spieren en botten kunnen de fysiotherapeuten gebruik maken van een echoapparaat. Dit echoapparaat wordt ook vaak ingezet bij bepaalde rugpijnen. Manuele therapie is een specialisatie waarbij de behandeling erop gericht is om gewrichten beter en zonder pijn te kunnen gebruiken. Door het geven van instructies en advies wordt de lichaamshouding en de lichaamsbeweging verbetert. Manuele therapie wordt ook vaak ingezet na een fysiotherapeutische behandeling om houding en beweging te verbeteren zodat klachten niet of niet meer zo snel terugkomen. Manuele therapie wordt vooral toegepast bij (lage) rugpijn en nekklachten.

Liever de behandeling thuis starten en uitvoeren?

Bij fysiotherapie in Utrecht kun je ook online-behandelingen laten uitvoeren. Je kunt zelfs een intakegesprek online voeren. Dit gaat helaas niet bij alle klachten, maar wel bij veel klachten. Meld je online aan als je klachten hebt en geef aan dat je liever niet naar de praktijk komt. Dat wordt het intakegesprek online uitgevoerd via een beveiligde site. Er worden dan veel vragen gesteld en als het nodig is moeten er verschillende oefeningen worden gedaan. Als duidelijk is wat het probleem is en dat deze zonder ‘aanraken’ behandelt kunnen worden dan kan de behandeling online plaatsvinden. Er worden dan meerdere online afspraken voor je gemaakt. Tijdens deze behandelingen zal ook gebruik worden gemaakt van filmpjes die aangeven hoe oefeningen moeten worden uitgevoerd.