LADEN

Typ om te zoeken

Zorg

Hoe gaat een borstvergroting in zijn werk?

Jan-Willem 29 oktober 2020
Share

Er zijn sommige vrouwen die niet gelukkig zijn met hun borsten zoals ze zijn, om welke reden dan ook. Deze vrouwen kunnen een borstvergroting ondergaan. Dat is een operatie waarbij de borsten groter worden gemaakt door er implantaten in te stoppen. Er zijn een heleboel soorten implantaten met verschillende kenmerken.

Hoe werkt zo’n operatie?

Als je dus grotere borsten wil dan gaan ze je borsten eerst opensnijden om te implantaten in te kunne brengen. Voor je een borstvergroting ondergaat heb je altijd eerst een consult met de plastisch chirurg. Samen bespreken jullie wat jouw wensen zijn en hoe jullie dit resultaat het best kunnen bereiken. Over de verschillende keuzes die je tijdens dit gesprek maakt, lees je meer op de pagina over het borstimplantaat. Vervolgens maak je een afspraak met de plastisch chirurg voor de operatie.

borstvergroting

Waar de incisie zit

Voorafgaand aan de operatie maakt de arts foto’s voor je medisch dossier en tekent hij op je borsten waar hij de incisie zal maken. Dit kan op drie verschillende plaatsen:

  • in je oksel
  • onder je borst
  • naast je tepels

Er is geen manier om te voorkomen dat je een litteken overhoudt aan deze ingreep. Wel is de mate waarin het litteken zichtbaar is afhankelijk van de arts, hoe snel je heelt en waar de incisie wordt gemaakt. Tijdens de borstvergroting ben je onder narcose. De arts maakt eerst door middel van een incisie en een aantal andere ingrepen ruimte voor de implantaten. 

Soorten implantaten

Je hebt misschien wel eens die gruwelijke verhalen gehoord over implantaten die niet goed blijken te zijn, kapot gaan of lekken. Het is wel goed om te realiseren dat er veel verschillende soorten implantaten zijn en dat je het beste voor een zo natuurlijk mogelijk implantaat kan gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld de implantaten met zoutwater gevuld.