LADEN

Typ om te zoeken

Uncategorized

Wat is online therapie?

Redactie 21 oktober 2020
Share

De duur van online therapie hangt af van de behoeften van de patiënt en de aanbevelingen van de counselor. Terwijl sommige cliënten liever per e-mail of sms communiceren met counselors, kunnen anderen kiezen voor regelmatig geplande videogesprekken, vergelijkbaar met traditionele counselingsessies, die doorgaans 45-60 minuten voor elke sessie in beslag nemen.

Bekwame, gediplomeerde therapeuten kunnen veel psychische aandoeningen net zo effectief online behandelen als in persoonlijke sessies. Hoewel sommige kwesties zich niet lenen voor online vormen van counseling, leveren recente wetenschappelijke studies bewijs van de vergelijkbare effectiviteit van online cognitieve gedragstherapie, met name voor de behandeling van depressie en sociale en angst- en paniekstoornissen.

Online counseling vergroot de toegang tot geestelijke gezondheidszorg in verschillende handige formaten. Teletherapie biedt opties voor personen met een lichamelijke handicap die hun mobiliteit beïnvloeden en voor mensen zonder vervoer. Flexibele planning spreekt klanten aan die door hun hectische leven het moeilijk maken om persoonlijke afspraken te maken.

Sommige mensen vermijden het zoeken naar geestelijke gezondheidszorg vanwege het stigma dat met traditionele therapie gepaard gaat. Degenen die zich verlegen of ongemakkelijk voelen tijdens persoonlijke sessies, geven de voorkeur aan de privacy en sociale ruimte die teletherapie biedt.