LADEN

Typ om te zoeken

Uncategorized

Hoe kom ik van witte aanslag op de tong af?

Redactie 18 mei 2021
Share

Als je voor de spiegel staat en je mond open doet, zie je wel eens dat je een witte aanslag op je tong hebt. Dit oogt niet alleen niet fraai maar het is ook niet gezond als je daar last van hebt. Een normale en gezonde tong is roze van kleur maar veel mensen hebben er regelmatig aanslag op zitten. De aanslag kun je zelf aanpakken zodat deze weer verdwijnt maar het is vooral zaak dat je dit mondprobleem probeert te voorkomen. 

Pak de witte aanslag bij de bron aan

Een laagje witte aanslag op de tong kan allerlei oorzaken hebben maar het is een feit dat er zich bacteriën op gevormd hebben waardoor je tong een witte kleur krijgt. De witte aanslag kan tot een slechte adem en andere vervelende mondproblemen leiden dus daar zit je niet op te wachten. Het beste is daarom om de aanslag en de vorming van bacteriën te voorkomen. Dit doe je door naast je tanden goed te poetsen en te spoelen, je tong iedere keer te reinigen. Dit kun je doen met je tandenborstel maar er zijn ook speciale borsteltjes en tongreiniger te koop waarmee jij je tong goed schoonhoudt. 

Kies voor een speciale schraper of borstel

Als je je tong reinigt met een gewone tandenborstel of een borsteltje dat net wat te plat is, dan bestaat de kans dat je niet overal even goed bij kunt en niet elk plekje op het ruwe tongoppervlak raakt. Gevolg daarvan is dat je of niet alle bacteriën meeneemt of je tong beschadigt. Met een speciale tongschraper of -borstel kom je wel op alle plekken in je mond en op de tong en neem je alle schadelijke bacteriën mee. Zo zorg je ervoor dat je tong weer snel mooi roze wordt en bij regelmatig gebruik voorkom je dat zich nieuwe bacteriën afzetten. Je kunt de tongschraper gebruiken in combinatie met een speciale gel. Deze breng je op de tong aan, laat je even inwerken en schraap je er daarna weer af. 

Kijk welk product het beste voor jou geschikt is

Een goede reiniging van je tong kan veel problemen voorkomen. Vind je het moeilijk het juiste product te kiezen om je tong schoon te houden? Kijk dan eens online naar de beste tongreinigers zodat je deze met elkaar kunt vergelijken en de juiste keuze maakt. Heb je nog niets in huis om je tong te reinigen of de witte aanslag te voorkomen? Kijk dan ook eens of een compleet pakket iets voor je is. Zo heb je meteen alles in huis en kun je alle producten die erin zitten altijd veilig samen gebruiken.