LADEN

Typ om te zoeken

Producten

Alle menstruatie producten op een rij

Jan-Willem 14 mei 2021
Share

Nuttige informatie menstruatieproducten

Je menstruatie mag je dagelijkse leven niet verstoren. Er is een breed assortiment aan producten om deze dagen comfortabel en droog door te komen. De keuze is aan jou!

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden en die bepalend zijn voor jouw keuze: de kosten van het product, het gebruiksgemak en de impact van het product op het milieu en de activiteiten die je wil ondernemen. Hiermee een uitleg van de meest populaire en/of vernieuwende menstruatieproducten.

katoenen maandverband

Het klassieke maandverband

Een maandverband breng je aan op het kruis van je onderbroek. Meestal houdt een kleefstrook die of zijn plaats of zijn er vleugeltjes die je om je slip kunt slaan. Deze nemen het bloed op en worden nadien weggegooid, wat wel veel afval met zich mee brengt. Ze zijn te koop in veel verschillende vormen en soorten absorptievermogen.

Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en je koopt ze bij elke supermarkt of drogisterij.

Een prima alternatief hiervoor zijn de katoenen maandverbanden: zelfde systeem, maar na gebruik kan je ze wassen, drogen en hergebruiken. Op lange termijn is dit erg kostenbesparend en minder belastend voor het milieu. Een katoenen maandverband vind je trouwens in verschillende hippe kleuren en printjes.

Tampons en menstruatiecups

Tampons zijn stukjes katoen met aan één uiteinde een touwtje. Je stopt ze in je vagina om je bloed op te nemen en trekt ze eruit met het touwtje. Je moet elke 4-6 uur een tampon vervangen, of indien nodig. Je kunt kiezen uit verschillende maten, afhankelijk van hoe zwaar je menstruatie is.

Menstruatiecups zijn zachte, medische siliconen of rubberen cups die in de vagina worden geplaatst om de bloedstroom op te vangen. Je maakt de beker elke 8-12 uur leeg, spoelt hem af onder water en plaatst hem er weer in.

Beide hebben het voordeel dat je tijdens je menstruatie meer bewegingsvrijheid hebt. Daarom is dit een goeie keuze voor sporters. Je kan er zelfs probleemloos mee zwemmen.

Menstruatiecups kun je ook lang hergebruiken. Ze zijn iets duurder in aankoop maar het uitstekende materiaal zorgt dat je ze erg lang opnieuw kan gebruiken.