LADEN

Typ om te zoeken

Gezondheid

Jaarlijks je bloeddruk meten is zeer belangrijk

Jan-Willem 17 september 2015
Share

logoVandaag ga ik jullie alles vertellen wat je moet weten over het meten van je bloeddruk. De meeste mensen merken het niet wanneer zij een te hoge of te lage bloeddruk hebben. Dit vooral omdat de symptomen niet duidelijk zijn. Beide kan wel ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Daarom is het jaarlijks je bloeddruk meten erg belangrijk. Op deze manier kun je eventuele gevolgen voorkomen. Dus volg dit advies dan ook, en wees verstandig.

svg-m7-nieuwHet is niet nodig om extra naar de huisarts te gaan om de bloeddruk te meten. Vandaag de dag kun je dit ook eenvoudig thuis doen. Natuurlijk hebben sommige mensen nog altijd de voorkeur om dit te doen bij hun lokale apotheek. Natuurlijk heeft het meten van de bloeddruk thuis enkele voordelen. Thuis kun je het in alle rust doen, zo heb je geen stress ven een dokter met witte jas die ineens voor je staat en alles op meet. Zo kan er een bloeddruk gemeten worden die helemaal niet correct is. Je wilt dan niet behandelt worden voor iets wat je niet eens hebt. Wanneer je dit thuis in een ontspannende sfeer doet krijg je een correcte meting. Bovendien scheelt het ook een hoop tijd. Je hoeft immer geen afspraak te maken en de reis ernaar toe te maken. Wanneer je het thuis meet, moet je natuurlijk wel betrouwbaar apparatuur hebben. Hiervoor verwijs ik jullie graag naar de site shopvoorgezondheid.nl. Hier heb ik die van mij ook gehaald en ben hier nog steeds zeer tevreden mee.

Hoe kun je dit het best meten?

internet-microlife-bp-a100-plus_2Omdat je bloeddruk minimaal kan afwijken gedurende de dag is het belangrijk om het goed te doen. Zo moet je het dus op verschillende dagen op dezelfde tijdstippen doen. Zo kun je ervoor zorgen dat je een juiste meting hebt. Vandaar dat ze het aanraden om het te doen in de ochtend, middag of avond. Als je nog een nauwkeurige beschrijving van de stappen wilt, raad ik je aan om eens naar de website van shopvoorgezondheid.nl. Hier staat nog meer over bloeddruk meten.

 

 

Tags: