LADEN

Typ om te zoeken

Uncategorized

Lichamelijke klachten van stress en hoe ze te verhelpen

Jan-Willem 16 mei 2022
Share

Druk druk druk

De maatschappij is door de jaren heen steeds drukker geworden. We hebben allemaal een volle en drukke agenda tegenwoordig. Probeer maar eens iets te plannen met vrienden of familie. Vrijwel standaard wordt de agenda, fysieke agenda of de smartphone, er bij gepakt om een vrije datum te zoeken. Vaak valt dit niet mee. Een vrij weekend is tegenwoordig zeldzaam. Het stikt van de feestjes en verplichtingen. En het lijkt wel of we niet anders willen.

Daar komt dan het werk nog eens bij. Door de corona staan veel bedrijven onder druk. Werknemers vallen geregeld uit door corona klachten. De werknemers die dan wel werkzaam zijn moeten automatisch meer doen. Dit kan ook stress opleveren.

lichamelijke klachten stress

Lichamelijke klachten stress

Er zijn een aantal lichamelijke kenmerken waaraan je kunt merken dat je stress hebt. Wellicht ben je er zelf niet altijd bewust van dat je stress ervaart. Maar als je één of meerdere van onderstaande kenmerken herkent is de kans groot dat dit door stress komt.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is misschien wel de meest voorkomende klacht bij mensen die stress ervaren. Als je op het werk stress hebt dan kan het zijn dat je al na een uur werken weer met hoofdpijn zit. En erger nog, misschien neem je het ook wel mee naar huis. Dan zit je s’avonds met je partner lekker op de bank maar dan heb je nog wel steeds hoofdpijn. Het kan zelfs zover gaan dat je door deze hoofdpijn slecht slaapt. Vervolgens ga je overdag slechter functioneren wat uiteindelijk nog meer stress oplevert. Zo kan het van kwaad tot erger gaan. Trek tijdig aan de bel zodat je niet in een burn-out terecht komt.

Spierpijn

Als je veel stress ervaart kan dit ook leiden tot spierpijn. Stressvolle situaties kunnen betekenen dat je jouw lichaamshouding aanpast en verkrampt gaat zitten bijvoorbeeld. Dit is niet goed voor de spieren.

Misselijk

Je kunt zelfs zoveel stress ervaren dat je er misselijk van kunt worden en moet overgeven.

Hartkloppingen

Veelvuldig stress ervaren kan ervoor zorgen dat je bloeddruk omhoog gaat en dat je hartkloppingen gaat ervaren. Merk je dit, ga dan naar de huisarts.

Lichamelijke klachten stress kan zich in vele vormen aandienen. Houd jezelf goed in de gaten.