LADEN

Typ om te zoeken

Uncategorized

Pijn na het sporten? Met deze 3 tips is dat verleden tijd

Jan-Willem 17 december 2021
Share

Wanneer je hard hebt gesport bestaat er een mogelijkheid dat je de volgende dag last hebt van pijn. Dit is natuurlijk niet fijn, want sporten doe je juist om je beter te voelen. Pijn na het sporten varieert van lichte spierpijn tot zwaardere gewrichtsklachten. Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om pijn te voorkomen. Met de 3 tips in dit artikel is pijn na het sporten verleden tijd.

Hoe krijg je pijn na het sporten?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je pijn kunt hebben na het sporten. Soms ben je bijvoorbeeld te fanatiek geweest, waardoor je spieren of gewrichten overbelast raken. Of je hebt je spieren niet goed genoeg opgewarmd of/en rust gegeven na het sporten. Lees gauw verder hoe je pijn na het sporten kunt voorkomen.

1) Doe rek -en strekoefeningen

Wanneer je spierpijn hebt en je rekt en strekt deze spieren, verdwijnt de spanning in je spieren. Niet alleen wanneer je al spierpijn hebt, maar ook voor en na je training is het belangrijk om goed te rekken en strekken. Hierdoor maak je je spieren los en verklein je de kans op spierpijn.

Wanneer je last hebt van je schouders of je rug, is het ook mogelijk om naar een fysiotherapeut te gaan. Bij fysiotherapie voor rugpijn of schouderpijn helpt de fysiotherapeut om alles weer recht te zetten.

fysiotherapie voor rugpijn

2) Bouw rustig op

Veel sporters beginnen te fanatiek met sporten. Hoewel het een goede beslissing is om te sporten, is het niet goed om te hard van stapel te lopen. Bouw al je oefeningen rustig op. Dit geldt voor krachttraining, maar ook voor cardio. Pak dus eerst lichtere gewichten in plaats van de zwaarste en ren eerst met pauzes en minder kilometers in plaats van een halve marathon. 

3) Let op een goede lichaamshouding

Wat heel erg belangrijk is tijdens het sporten, is een goede houding aannemen. Wanneer je dit niet doet, train je niet hetgeen wat je wil trainen, en belast je andere plekken in je lichaam. Hierdoor bestaat er een grote kans dat je pijn hebt op plekken die je niet eens getraind hebt. Dit is ook direct een teken van je lichaam dat je je houding moet aanpassen tijdens je training.

Er zijn dus een aantal dingen die je kunt doen om pijn na het sporten te voorkomen. Als je deze tips toepast zal je merken dat je geen pijn meer hebt na het sporten.