LADEN

Typ om te zoeken

Zorg

Tegenwoordig wordt er steeds vaker aangeraden om gebruik te maken van acupunctuur Alkmaar behandelingen

Redactie 15 maart 2022
Share

Acupunctuur Alkmaar is een behandelmethode die de afgelopen jaren steeds vaker wordt voorgeschreven door dokters. Waar dit vroeger nog gezien werd als een fabel is het nu uitgeroepen dat het bij verschillende ziektes en kwalen bijzonder goed kan werken. En dit zonder gebruik te maken van het slikken van medicatie. Op het moment dat je gebruikmaakt van een acupunctuurbehandeling worden extreem dunne naalden op strategische punten in je lichaam geplaatst. Dit kan ervoor zorgen dat je minder tot geen pijn zal krijgen. Toch hoeft het lang niet bij iedereen te werken. Op het moment dat je gebruikmaakt van bloedverdunners wordt het afgeraden om gebruik te gaan maken van een acupunctuur behandeling. 

Acupunctuur Alkmaar een goede plek voor jouw behandeling

Er zijn veel verschillende plekken waar je een acupunctuur behandeling kunt doen. Het is goed om het hier goed met je arts over te hebben. Zo kan een arts het jou aanraden om een acupunctuurbehandeling te doen. Een arts kan het ook afraden, het kan dus absoluut geen kwaad om het hier met je arts over te hebben. Je arts kan je dus naar Acupunctuur Alkmaar sturen, maar je arts kan je ook een andere manier van medicatie aanraden. 

Hoe werkt het nu eigenlijk precies?

Voordat je een behandeling begint ga je door een onderzoek geen, dit doe je gezamenlijk met je acupuncturist. Dit is degenen die je gaat behandelen. Er zullen veel verschillende vragen worden gesteld. Denk hierbij aan vragen over de symptomen die je op dit moment hebt, maar ook over je gedrag en leefstijl zullen er vragen gesteld worden. Er zal verder gekeken worden naar de kwaliteit en kleur van je ogen en tong. Het maakt niet uit of je dit doet bij Acupunctuur Alkmaar of bij een andere kliniek. Dit is bij elke acupuncturist exact hetzelfde. Nadat al deze vragen zijn gesteld zullen er een aantal stappen ondernomen worden. De behandeling zal bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. 

Verschillende onderdelen

Het eerste onderdeel is het plaatsen van de naalden. De naalden die gebruikt worden tijdens de behandeling zijn enorm dun. Je voelt vrijwel niks van het injecteren van de naalden. Er worden vaak tussen de vijf en twintig naalden gebruikt. Dit kan bij iedere patiënt anders zijn. Het tweede onderdeel van de behandeling zal het manipuleren van de naalden zijn. De acupuncturist zal na het plaatsen van de naalden de naalden langzaam heen en weer bewegen en de naalden draaien. Dit kan bij de een gevoeliger zijn als bij de ander. De laatste stap is het verwijderden van de naalden. De naalden zullen maximaal dertig en minimaal vijftien minuten blijven zitten. Ook hier maakt het niet uit of je dit bij Acupunctuur Alkmaar of bijvoorbeeld acupunctuur Purmerend doet. Dit zal overal ongeveer hetzelfde zijn. 

Gevoel na behandeling

Sommige voelen zich na een acupunctuur Alkmaar behandeling enorm energiek, zijn druk en willen het liefst een paar rondjes rennen. Een ander kan zich juist heel relaxed voelen. Dit hangt dus af van degene en kan bij iedereen een beetje verschillend zijn.