LADEN

Typ om te zoeken

Gezondheid

Waarom een wasbare zwemluier?

Redactie 14 december 2022
Share

Heb jij net een kindje gekregen? Dat is natuurlijk een van de mooiste momenten van jouw leven, maar het is dan wel belangrijk om bepaalde spullen in huis te halen. Je hebt namelijk veel dingen nodig, zoals kleding, luiers en natuurlijk meubels voor in de babykamer. Het is dan een goed idee om direct op het internet te kijken voor de beste spulletjes. Dit kan je natuurlijk ook al tijdens de zwangerschap doen en op deze manier ben je een stuk beter voorbereidt op de komst van jouw kindje. Luiers zijn een van de belangrijkste dingen en veel ouder maken hier fouten mee. Ook zijn er een hoop verschillende soorten luiers, zoals de wasbare zwemluier.

Veel ouders willen geen gebruik maken van een wasbare zwemluier, omdat ze deze regelmatig moeten schoonmaken. Dit is ook het enige nadeel wat je niet hebt met een wegwerpluier, maar hier zitten juist nog meer nadelen aan verbonden. Zo zijn wegwerpluiers enorm slecht voor de natuur. Tijdens de productie wordt er veel CO2 uitgestoten en veroorzaken de wegwerpluiers per baby ongeveer 1 ton aan afval. Dit is natuurlijk enorm vervuilend en daarom is het beter om te kiezen voor een wasbare luier. Toch zijn er veel verschillende soorten en is het van belang om te weten welke soorten er nu zijn. Welke soorten zijn er nu eigenlijk allemaal? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wasbare zwemluier

De meeste ouders willen natuurlijk ook een keer zwemmen met hun kindje. Dit is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kindje, maar dit kan een klein kind nog niet zonder luier. Een normale wegwerpluier is vaak heel erg vervelend om te gebruiken tijdens het zwemmen. Zo kan de normale wegwerpluier ontzettend veel vocht opnemen en hierdoor een stuk zwaarder worden. Met een wasbare zwemluier is dat niet het geval en hierdoor kan jouw kindje gerust zwemmen. Als ouder hoef je dan niet bang te zijn dat de luier afzakt tijdens het zwemmen.

Je kunt natuurlijk ook wel een wegwerp zwemluier kopen, maar ook deze zijn enorm vervuilend. Het is daarom altijd beter om voor de wasbare variant te gaan en dit is over het algemeen ook een stuk goedkoper. Je hoeft er namelijk maar één te kopen en deze kun je gewoon wassen na het zwemmen. Zo heeft jouw baby altijd een zwemluier om en kunnen jullie samen gaan zwemmen.

Geen huiduitslag

Een van de grootste voordelen van een wasbare zwemluier is dat er geen chemische stoffen inzitten. Dit is vaak wel het geval met wegwerpluiers en dit kan een heel groot probleem worden. Het is namelijk ontzettend vervelend dat jouw baby huiduitslag krijgt, maar dit gebeurt juist heel vaak met een wegwerpluier. Een wasbare zwemluier is altijd gemaakt van natuurlijke materialen en dat is natuurlijk heel erg goed. De baby krijgt op deze manier minder snel last van huiduitslag en dat is een stuk gezonder. Bestel jouw wasbare zwemluier op het internet en laat deze bij jou thuis bezorgen.

Zwem je toch niet zo vaak? Bekijk dan ook de optie voor uitwasbare luiers van billenboetiek.nl.