LADEN

Typ om te zoeken

Verzorging

Wat is TRIPLE LASER laserontharing technologie?

Redactie 21 maart 2023
Share

De TRIPLE LASER laserontharing technologie is een technologie voor laserontharing die gebruik maakt van drie verschillende golflengtes van laserlicht om haarfollikels te verwarmen en te vernietigen. Deze technologie maakt gebruik van de voordelen van drie verschillende soorten lasers, namelijk de Alexandrite-laser, de diode-laser en de Nd:YAG-laser.

De Alexandrite-laser wordt gebruikt voor het behandelen van ondiepe haarfollikels op lichte huidtinten, de diode-laser is effectief bij middeldiepe haarfollikels op verschillende huidtinten, en de Nd:YAG-laser is het meest geschikt voor diepe haarfollikels op donkere huidtinten. Door het combineren van deze drie lasers in één apparaat kan de TRIPLE LASER-technologie effectief worden gebruikt voor haarverwijdering bij verschillende huidtinten en haartypes.

De laserstraal van de TRIPLE LASER-technologie wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarfollikel. Dit veroorzaakt een verhitting van de haarfollikel, waardoor deze wordt vernietigd en de haargroei stopt. Aangezien alleen de haarfollikels worden behandeld en niet de omliggende huid, is deze methode veilig en minder pijnlijk dan andere vormen van ontharing.

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van het haartype, de haarkleur, de huidskleur en het behandelgebied. Over het algemeen zijn er meerdere sessies nodig om alle haarfollikels te behandelen en een langdurig resultaat te bereiken.

Is het een permanent effect?

Laserontharing met TRIPLE LASER-technologie kan zeer effectief zijn in het verminderen van haargroei op het behandelde gebied. In sommige gevallen kan de haargroei zelfs permanent worden gestopt.

Het succes van de behandeling hangt echter af van verschillende factoren, zoals het haartype, de haarkleur en de huidskleur van de patiënt. Donker, grof haar op een lichte huid heeft over het algemeen het beste resultaat, terwijl fijn en licht gekleurd haar moeilijker te behandelen is.

Hoewel de meeste mensen een vermindering van haargroei op het behandelde gebied ervaren, kunnen sommigen na verloop van tijd opnieuw haargroei opmerken. Dit kan te wijten zijn aan hormonale veranderingen, veroudering of andere factoren. Het is echter mogelijk om eventuele nieuwe haargroei te behandelen met laserontharing.

Over het algemeen kan laserontharing met TRIPLE LASER-technologie een langdurig resultaat bieden, maar het is niet gegarandeerd dat de haargroei permanent zal worden gestopt. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en regelmatige onderhoudsbehandelingen te ondergaan om het beste resultaat te behouden.

Is de laserontharing slecht voor de huid?

Laserontharing met TRIPLE LASER-technologie is over het algemeen veilig en veroorzaakt weinig schade aan de huid, mits het wordt uitgevoerd door een getrainde professional en de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Tijdens de behandeling kan de huid rood worden en kan er tijdelijke zwelling en gevoeligheid optreden. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele uren tot enkele dagen na de behandeling.

Sommige patiënten kunnen ook last krijgen van verkleuring van de huid, blaren of korstvorming. Deze bijwerkingen zijn echter zeldzaam en kunnen meestal worden voorkomen door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en de behandelingen door een getrainde professional te laten uitvoeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat laserontharing werkt door het pigment in de haarfollikel te absorberen en te vernietigen. Daarom kan laserontharing minder effectief zijn voor mensen met een zeer lichte haarkleur of voor mensen met een zeer donkere huidskleur.

Over het algemeen is laserontharing met TRIPLE LASER-technologie een veilige en effectieve methode om ongewenste haargroei te verminderen, zolang de behandeling wordt uitgevoerd door een getrainde professional en de patiënt de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.