LADEN

Typ om te zoeken

Tips

Zijn aanvullende verzekering verspillen van geld of dekt het geen belangrijke zorgkosten? Voor sommigen een goed idee, maar voor anderen niet

Jan-Willem 4 oktober 2019
Share

Een aanvullende verzekering is een extra of aanvullende verzekering die je kunt afsluiten om je te helpen bij het betalen van diensten en verschotten die je gewone verzekering niet dekt. Lees reviews over Ohra’s aanvullende verzekeringen op NederlandReview.

Sommige aanvullende verzekeringen zullen out-of-pocket medische kosten, zoals eigen risico’s, en medeverzekering betalen. Andere aanvullende regelingen kunnen je een uitkering in geld bieden die over een bepaalde periode wordt uitbetaald of in één keer aan je wordt gegeven. Het geld kan worden gebruikt om verloren loon, vervoer in verband met je gezondheidstoestand te dekken, of om te betalen voor voedsel, medicijnen en andere onverwachte uitgaven die je hebt als gevolg van een ziekte of letsel.

Arts

Het kiezen van je zorgplan

Bij het kiezen van je zorgplan moet je begrijpen dat een lagere premie voor je en je gezin misschien niet de beste optie is. Beoordeel het plan niet op basis van de prijs; kijk in plaats daarvan naar de voordelen en de tarieven.

Afhankelijk van je medische behoeften en die van je gezin kan een lage premie leiden tot een verhoging van het totale bedrag dat je gedurende het jaar aan medische kosten besteedt.

Als je een polis kiest met een hoog eigen risico, betaal je uiteindelijk veel lagere premies. Echter, wanneer je een medische noodsituatie ondervindt, kost het je een fortuin aan extra medische kosten die niet door je verzekering worden gedekt. Lees reviews over Ohra’s aanvullende verzekeringen op NederlandReview.

Zelfs als je gezin gelukkig en gezond is, zonder chronische ziekten, loopt je nog steeds risico. Wat als je betrokken bent bij een auto-ongeluk? De kosten van de anesthesist alleen al kunnen je honderden euro’s terugverdienen.

Bij de evaluatie van de kosten van je ziektekostenverzekering, begin dan met het berekenen van het totale bedrag dat je aan het einde van de polisperiode betaalt. Het is belangrijk om al je medicijnen, afspraken, noodgevallen of preventieve zorg mee te nemen in je berekening.

Zoek in je polis naar mogelijkheden die bepalen welke belastingkredieten of subsidies je hebt. Vergelijk het met de medische behoeften van je gezin, en hoeveel je je kunt veroorloven om te betalen voor out-of-pocket uitgaven. Beslis niet over een medisch plan op basis van de maandelijkse premie. Baseer je beslissing op de functionaliteit en voordelen van de verzekering.

sluit een verzekering af

Controleer al je opties

Voordat je een aanvullende verzekeringspolis ondertekent, zorg ervoor dat je enige tijd besteedt aan het bekijken van alle beschikbare opties. De wetten rond de gezondheidszorg zijn voortdurend in ontwikkeling, en er kunnen een paar opties zijn waarvan je niet wist dat ze beschikbaar waren.

Tags:
Vorige bericht