LADEN

Typ om te zoeken

Uncategorized

Zo verbeter jij je lichaamshouding

Redactie 30 augustus 2021
Share

Een goede lichaamshouding is meer dan alleen rechtop staan zodat je er op je best uitziet. Het is een belangrijk onderdeel van je gezondheid op de lange termijn. Door ervoor te zorgen dat je jouw lichaam op de juiste manier in balans houdt, of je nu beweegt of stilstaat, kun je pijn, verwondingen en andere gezondheidsproblemen voorkomen. In dit artikel nemen we enkele handige tips door die jou kan helpen bij verbeteren van je postuur.

Wees consistent mindful omtrent je houding

Het is heel erg gemakkelijk om te vergeten dat je lichaamshouding je meer pijn veroozaakt dan goed doet. De gezondheidsproblemen voel je immers vaak pas na een langere tijd.  Om dit te voorkomen is het daarom aan te raden om te letten op je lichaamshouding tijdens dagelijkse activiteiten, zoals televisie kijken, afwassen of wandelen. Mocht je dit consistent doen, dan zul je merken dat de gewoonlijke klachten die je oploopt door een slechte lichaamshouding veelal vanzelf zullen verdwijnen!

Verbeter je lichaamshouding op kantoor

Mochten je dagelijkse taken zich voornamelijk bezighouden op kantoor, dan is het belangrijk dat je de juiste houding op je bureaustoel aanneemt om gezondheidsproblemen te voorkomen. Ga rechtop zitten en houd je heupen ver naar achteren in de stoel. Zorg er ook voor dat je geen lange periodes  achter elkaar in je bureaustoel bent genesteld. Maak korte wandelingen door het kantoor of thuis. En aangezien nekklachten alom bekend zijn bij het werk op kantoor, is het belangrijk om je schouders te ontspannen; let erop dat je schouders niet worden afgerond of naar achteren worden getrokken.

Professionele hulp voor lichaamshouding en soepele spieren

Heb je moeite met een slechte lichaamshouding en ben je benieuwd of fysiotherapie bij jou in de buurt iets voor je kan betekenen om spieren en gewrichten soepeler te houden? Wil jij je houding verbeteren, zoek dan eens op fysiotherapeut Den Haag en ontdek wat voor jou de mogelijkheden zijn om je beter te voelen, en er beter uit te zien!