LADEN

Typ om te zoeken

Uncategorized

Hoe kunnen steunzolen helpen bij hielspoor?

Redactie 18 november 2021
Share

Hielspoor is een veel voorkomende aandoening waarbij de hiel van uw voet, ontstoken raakt en naar buiten groeit. Dit wordt veroorzaakt door een abnormale hoeveelheid druk op de achterkant van de hiel door hoge hakken of het langdurig staan op een harde ondergrond. De pijn wordt na lange perioden waarin u even rust heeft genomen vaak erger wanneer u opnieuw gewicht op de plek probeert te zetten.

Voor mensen met deze aandoening kan het dus moeilijk zijn om te lopen en soms zelfs te blijven staan. Gelukkig is er een behandeling die kan helpen: steunzolen! Deze inlegzolen voor schoenen helpen de druk op de achterkant van je hielen te verlichten door het gewicht te verplaatsen naar andere delen van je voeten, zoals je tenen en de bal van je voeten. Steunzolen helpen hiermee het gewicht van zenuwen en spieren te verdelen en zo de druk op de botten te verminderen. 

Geen remedie, maar een hulpmiddel

Het is goed om te weten dat steunzolen geen remedie zijn voor de hielspoor zelf, maar een hulpmiddel om de pijn te verlichten. Ze helpen namelijk vaak ook bij andere klachten en aandoeningen, waardoor ze nooit de daadwerkelijke oorzaak van uw pijnen kunnen aanpakken. 

Liever uit schoenenwinkel of toch op maat gemaakt?

Nu kunt u er natuurlijk voor kiezen om zooltjes voor hielspoor uit verschillende schoenenwinkels of drogisterijen aan te schaffen. Deze zijn natuurlijk makkelijker te vinden en een stuk betaalbaarder. Toch geven op maat gemaakte steunzolen uiteindelijk altijd een betere steun. 

Op maat gemaakte steunzolen worden namelijk speciaal ontworpen om aan uw voeten te passen. Ze worden gemaakt met behulp van een mal die van uw voet is genomen of met behulp van een scan van uw voeten. Op maat gemaakte steunzolen hoeven daardoor alleen te worden vervangen wanneer ze breken.

Wilt u meer weten over de aanschaf van steunzolen? Bezoek dan eens de website www.skystep.nl