LADEN

Typ om te zoeken

Zorgverzekering

Nederlanders stappen zo laat mogelijk over met hun zorgverzekering

Jan-Willem 15 februari 2021
Share

Het is voor zowel verzekeraars als voor de de aanbieders van vergelijkingssites altijd de drukste maand, de decembermaand. Veel mensen wikken en wegen en stappen al dan niet over naar een andere verzekeraar. Een zorgverzekering kiezen kan traditioneel tot en met 31 december, 23.59 uur.

Nederlanders stappen pas laat over naar een nieuwe zorgverzekeraar

Van de mogelijkheid om over te stappen maakten 1,1 miljoen mensen gebruik. Veel van deze grote groep mensen deed dat pas in de laatste week. Verrassend is dat niet want standaard wordt het op de vergelijkingssites drukker na de kerstdagen. Het aantal bezoekers op dergelijke sites wordt dan al snel verdubbeld. Hoe dichter de deadline naderbij komt, hoe drukker het wordt. Het schijnt typisch iets Nederlands te zijn.

zorgverzekering

Zelfs in de laatste minuten nog overstappers

Veel van de 1,1 miljoen mensen besloten pas de laatste dagen van het jaar over te stappen, terwijl ze dit heel de maand december al hadden kunnen doen. Uit onderzoek is gebleken dat zeker jongeren pas op het allerlaatste moment besluit over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Sterker nog, er zijn mensen die in de laatste minuut nog naar een andere zorgverzekeraar overstappen. Heb jij jouw verzekering voor 1 januari opgezegd, dan heb je de gehele maand januari overigens nog om met terugwerkende kracht een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Het zal geen verrassing zijn dat ook dan pas eind januari de meeste mensen pas de beslissing nemen bij welke zorgverzekering ze een verzekering afsluiten.

Volgende bericht