LADEN

Typ om te zoeken

Zorg

Temazepam als medicijn gebruiken

Jan-Willem 1 november 2018
Share

Temazepam is een benzodiazepine. Het heeft invloed op chemische stoffen in de hersenen die niet in evenwicht zijn bij mensen met slaapproblemen. Het wordt gebruikt voor de behandeling van slapeloosheidssymptomen, als je bijvoorbeeld moeite hebt om te blijven slapen of in slaap te vallen. Deze medicijn kan verslavend zijn en je mag het alleen gebruiken met een recept van de dokter. Je mag het dus niet aan een ander geven of delen, vooral als de persoon een voorgeschiedenis heeft met drugsmisbruik- of verslaving.

Temazepam voor slapeloosheid

Temazepam kun je niet zomaar als medicijn gebruiken. Het wordt voorgeschreven aan mensen die last hebben van slapeloosheid. Slapeloosheid is een slaapstoornis die ervoor zorgt dat je slecht slaapt of moeite hebt om in slaap te vallen. Een normale slaap patroon is als je vijf tot tien uren slaapt in de avond. Gemiddeld hebben wij vijftien minuten nodig om in slaap te vallen. Het is normaal om tussen de nacht door wakker te worden, tenzij het langer duurt om weer in slaap te vallen.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen lijden aan slapeloosheid. Soms hebben zij fysieke of psychische problemen. Deze kunnen heel verschillend zijn met gevolg dat de mensen niet goed kunnen slapen in de avond. Het is belangrijk dat je eerst de aard van de problemen probeert op te lossen, voordat je overgaat tot een slaapmiddel. Temazepam kan namelijk verslavend werken als je het te lang gebruikt. Na gebruik van het middel kun je het best aan je arts vragen hoe je moet afbouwen. Er kunnen anders ontwenningsverschijnselen optreden.

Tags:

You Might also Like