LADEN

Typ om te zoeken

Zorg

Rollators, dé oplossing voor iedereen met verminderde mobiliteit

Jan-Willem 17 juli 2020
Share

Sta jij in nauw contact met iemand die de laatste tijd duidelijk meer problemen heeft met lopen? En heeft deze persoon dankzij verminderde mobiliteit en problemen met het evenwicht vaak ondersteuning nodig, ook tijdens ogenschijnlijk simpele wandelingen? Om deze persoon niet volledig afhankelijk te maken van de hulp van welwillende familieleden en vrienden, is het aan te raden om hem of haar kennis te laten maken met een rollator. Dit is simpelweg een van de meest logische manieren om weer een stukje mobiliteit terug te winnen. Waarom dat zo belangrijk is, dat lees je hieronder.

Comfort

Tot welke voordelen leidt een rollator?

Stel je voor dat je je hele leven alles zelf hebt kunnen doen, maar dat dat nu niet meer zo gemakkelijk gaat. Dit, en het feit dat je veel hulp van anderen nodig hebt, is niet altijd makkelijk te accepteren. Vooral als je niet meer zelf kunt beslissen waar je gaat en staat is dat lastig. Precies dat laatste probleem wordt door het kopen van een rollator opgelost. Die wandelingen vanuit huis die zonder rollator niet mogelijk meer bleken, zijn met een rollator opeens wél mogelijk. Zoiets doet natuurlijk wat met de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van een persoon. En ook de gezondheid vaart er wel bij, want wanneer degene weer meer gaat lopen en bewegen, stimuleert dat weer de bloedcirculatie.

Groot aanbod

Zo gebruik je een rollator

Wanneer je iemand met een rollator wil helpen met de bediening, let er dan op dat de gebruiker de handvatten instelt op de hoogte van zijn of haar polsen. Terwijl diegene rechtop staat, uiteraard. Verder is het belangrijk dat je altijd de parkeerrem inschakelt als je pauzeert en dat je altijd tussen de handvatten gepositioneerd blijft. Laat de rollator ook regelmatig controleren op eventuele gebreken.

Tags:

You Might also Like