LADEN

Typ om te zoeken

Fysiotherapeut

De verschillende specialisaties binnen de fysiotherapie

Jan-Willem 2 juli 2020
Share

Fysiotherapie  is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Ook wel je bewegingsapparaat genoemd. Een fysiotherapeut kan pijn verminderen en het lichaam beter laten functioneren door verschillende behandelingen, oefeningen of het aanbrengen van bepaalde ondersteunende hulpmiddelen. Op onder andere fysiofysio.nl kun je afspraken maken bij kundige fysiotherapeuten. Er zijn binnen de fysiotherapie talloze specialisaties dus zorg wel dat je bij de juiste therapeut uitkomt. In de praktijk kunnen ze je daar vaak mee helpen.

Een aantal van de verschillende specialisaties in de fysiotherapie zijn:

  • bekkenfysio
  • handfysio
  • kinderfysio
  • longfysio
  • sportfysio
  • manuele therapie
  • oedeemtherapie

Geloof het of niet maar er zijn nog meer specialisaties in de fysiotherapie. Wanneer iemand zich op laat leiden tot fysiotherapeut dan wordt er eerst een soort algemene kennis opgebouwd en vervolgens een specialisatie gekozen. 

Gewrichten

De juiste hulp krijgen

Fysiotherapie moet je zien als een stap in een proces. In veel gevallen is wat de therapeut doet niet voldoende en moet je zelf ook actie ondernemen. Bijvoorbeeld door thuis oefeningen te doen om je spieren sterker te maken en je gewrichten in beweging te houden. Of door regelmatig te gaan sporten. Er zijn ook klachten die je kunt verhelpen door het dragen van een speciaal harnas of tape om het gebied waar je pijn ervaart. Welke situatie van toepassing is hangt van de klacht af maar over het algemeen is het goed om te realiseren dat je altijd moet blijven bewegen om gezond te blijven. Sport je nauwelijks en eet je bijvoorbeeld te veel dan kan dat blijvende klachten veroorzaken.

Hulp krijgen

Hulp bij overgewicht

Steeds vaker zien fysiotherapeuten dat een oorzaak van fysieke klachten samenhangt met overgewicht. Wanneer je overgewicht hebt krijg je namelijk sneller last van gewrichten en spieren. Een oplossing om af te vallen is om niet alleen meer te bewegen met hulp van een fysiotherapeut maar ook een diëtist in te schakelen.

Tags:

You Might also Like