LADEN

Typ om te zoeken

Zorg

Rollator aanbieding voor verschillende modellen

Jan-Willem 23 juni 2020
Share

Veel mensen hebben baat bij enige ondersteuning, wanneer zij de boodschappen doen of een wandeling in de buurt maken. Een rollator is een goed voorbeeld van een hulpmiddel die deze ondersteuning kan bieden. Maak gebruik van een rollator aanbieding, om voor een lage prijs een passende oplossing in huis te halen! Bij aanschaf van een rollator zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Is de rollator geschikt voor de plek waar je deze wenst te gebruiken? Heeft het model het juiste formaat bij de lengte van je lichaam? Enzovoorts. Op deze pagina lees je meer over belangrijke aspecten bij het selecteren van een geschikte rollator aanbieding.  

Goede houding

Mogelijkheden bij de keuze voor een rollator aanbieding 

De eerste keuze die gemaakt wordt bij het gebruik van een rollator aanbieding is die tussen een model voor binnen en voor buiten. Rollators voor binnen hebben vaak een hele kleine draaicirkel, waarmee je ze eenvoudig door een deurpost kunt bewegen. Ook zijn deze modellen vaak wat smaller dan de rollators voor buiten. Andersom heeft een rollator voor buiten vaak stevige wielen, bestand tegen de steentjes en andere scherpe voorwerpen die je onderweg tegen kunt komen. Ook hebben de modellen voor buiten vaak een mandje of afsluitbare tas aan de voorzijde. Handig om de boodschappen in mee te kunnen nemen!  

Verstelbare hoogte

Het juiste formaat rollator vinden op internet 

Houd er rekening mee, dat de meeste modellen bedoeld zijn voor mensen met een lengte van 1,60 tot 1,85 meter. Het kan voorkomen dat je langer bent dan 1,85 meter of bijvoorbeeld een wat breder postuur hebt. In dergelijke gevallen is het verstandig om voor een groter model rollator te kiezen. Kijk daarbij goed hoe je de rollator op de juiste hoogte instelt. Het voorkomt dat je te sterk naar voren hangt bij het gebruik van dit hulpmiddel. Iets wat voor rug- en nekklachten kan zorgen.

Tags:

You Might also Like