LADEN

Typ om te zoeken

Mens en gezondheid

Wat is brainspotting en hoe werkt het?

Redactie 6 september 2022
Share

Brainspotting is een betrekkelijk nieuwe therapeutische techniek die gebruikt wordt om mensen te helpen hun doelen te bereiken. Men zegt dat het heel effectief is om mensen te helpen trauma’s en andere emotionele blokkades te overwinnen. Maar wat is het precies, en hoe werkt het? In deze blogpost onderzoeken we deze vragen en meer.

Brainspotting is een soort therapie die in het begin van de jaren 2000 door Dr. David Grand ontwikkeld werd. Het is een vorm van neurotherapie, wat betekent dat het de hersenen gebruikt om zichzelf te genezen. De theorie achter brainspotting is dat onze hersenen voortdurend onze omgeving scannen op bedreigingen. Wanneer we iets traumatisch meemaken, blijven onze hersenen in deze dreiging modus steken. Dit kan tot allerlei problemen leiden, zoals angst, depressie, en zelfs lichamelijke pijn.

Brainspotting werkt door de hersenen te helpen deze vastzittende punten te identificeren en los te laten. De therapeut zal de cliënt helpen een “brainspot” te vinden – een specifieke plek in het lichaam die met het trauma of de emotionele blokkade verbonden is. Als de hersen plek eenmaal geïdentificeerd is, zal de therapeut allerlei technieken gebruiken om de cliënt te helpen het vastzittende punt los te laten. Deze technieken kunnen oogbewegingen, geluid, en aanraking omvatten.

Brainspotting is zeer effectief gebleken bij het helpen van mensen om trauma en andere emotionele blokkades te overwinnen. Men zegt dat het bijzonder behulpzaam is bij de behandeling van PTSD, angst en depressie. Als je met een van deze problemen worstelt, kan brainspotting het overwegen waard zijn. Praat er zeker met je therapeut over of het geschikt voor je kan zijn.

We hopen dat deze blogpost je geholpen heeft iets meer te begrijpen over brainspotting en hoe het werkt. Als je vragen hebt of meer wilt weten, aarzel dan niet om contact op te nemen met een therapeut. Die kan je zeker op weg helpen en je op een goede manier begeleiden bij een eventuele brainspotting behandeling.

Bron: keycounselingamsterdam.nl

Volgende bericht

Volgende