LADEN

Typ om te zoeken

Uncategorized

Wat zijn de verschillende voordelen ziekenhuisbevalling?

Jan-Willem 10 augustus 2019
Share

Als je een baby krijgt is het in Nederland mogelijk om thuis te bevallen. Wil je dit liever niet of zijn er bepaalde (medische) redenen waarom je beter naar het ziekenhuis gaat als de baby zich aandient dan kan dat natuurlijk ook altijd. Er zijn verschillende voordelen ziekenhuisbevalling te noemen.

Altijd direct hulp aanwezig

Om te beginnen is er in het ziekenhuis altijd medische en specialistische hulp direct aanwezig indien nodig. Bij een thuisbevalling kan en mag de verloskundige ook ingrijpen indien nodig maar in het ziekenhuis is de hulp meteen ter plekke.

Geen vervoer meer nodig

Mochten zich tijdens de bevalling complicaties voordoen dan hoef je niet meer op stel en sprong naar het ziekenhuis vervoerd te worden want dan ben je er gewoon al. Zeker als de bevalling reeds in een vergevorderd stadium is, is vervoer niet prettig.

Voor speciale bevallingen

Er zijn verschillende manieren om te bevallen en als je kiest voor bevallen in bad dien je dit natuurlijk wel eentje te hebben of te huren voor de bevalling. Niet iedereen heeft thuis een bad of voldoende plaats om het gehuurde bad neer te zetten terwijl dit in het ziekenhuis altijd aanwezig is.

Soms is er geen keuze mogelijk

Niet iedereen heeft de vrije keuze om thuis te bevallen. Soms word je om medische reden doorverwezen naar het ziekenhuis. Tijdens de zwangerschap wordt altijd de gezondheid van de aanstaande moeder en kind goed in de gaten gehouden en als er reden is om aan te nemen dat er zich mogelijk complicaties voordoen is bevallen in het ziekenhuis de beste en ook enige optie. Er wordt gekeken of je al eerder een kindje gehad hebt en als er toen problemen waren ligt de keus om in het ziekenhuis te bevallen voor de hand en zal deze altijd ten sterkste worden aangeraden.