LADEN

Typ om te zoeken

Zorg

Over endodontologie

Jan-Willem 15 november 2017
Share

Tanden en kiezen hebben één of meerdere (wortel)kanalen. Dit noemen we ook wel pulpa. Het bestaat uit zenuwvezels en bloedvaatjes. Het is mogelijk dat er ontstekingen aan de pulpa ontstaan. Dit kan een probleem vormen voor de tand, de kies of het kaakbot. Indien het levende deel van de tand of kies dermate ontstoken zijn wordt er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd door een endodontoloog. Bij Staalwijk Tandarts hebben we een professionele endodontoloog in dienst die deze behandeling kan uitvoeren.

staalwijk

Specialist in endodontologie
Last van een wortelkanaalontsteking? Dit kan veel pijn doen. Onze endodontoloog heeft jarenlange ervaring binnen de endodontologie en weet als geen ander hoe dit probleem het beste op te lossen is. Hiervoor wordt alle kennis en kunde ingezet. Tijdens een wortelkanaalbehandeling wordt de zenuw van de tand of kies die ontstoken is verwijderd. Hierdoor zal de pijn op een gegeven moment verdwijnen. Staalwijk Tandarts is de endodontologie specialist die uw probleem snel en vakkundig oplost.

Na de behandeling
U kunt na de behandeling nog een aantal dagen last hebben van napijn, dit is normaal. De pijn komt vaak voor tijdens kauwen of het bewegen van de mond. Blijven de klachten aanhouden, neem dan contact met ons op.

Meer weten over endodontologie?
Heeft u nog vragen over endodontologie? Dan kunt u ons altijd bereiken via de telefoon of de mail. We helpen u graag verder.

Tags:

You Might also Like