LADEN

Typ om te zoeken

Zorg

Tips om professionele zorg te maximaliseren

Jan-Willem 20 juni 2018
Share

Heel veel mensen onderschatten de zorg tijdens het ziekbed. Ná een ingreep is de zorg ook van groot belang. Zulke momenten kunnen de patiënten helemaal niets en zijn zij echt afhankelijk van de verzorgers. De verzorger is ook de persoon die alles moet noteren voor de arts. Waar er rekening mee gehouden moet worden is het feit dat elke patiënt anders is. Het kan alleen maar beter worden wanneer de professionele zorg gemaximaliseerd kan worden. Onder professionele zorg verstaan wij zorg met deskundigheid waar een verzorger een opleiding voor gevolgd heeft.

Hier zijn er tips om professionele zorg te maximaliseren.

  • Ondersteuning van de overheid.

Wanneer de overheid deze groep verzorgers goed ondersteunt, zijn wij een stapje verder. Het is namelijk zo dat patiënten ervoor kiezen om liever naar huis te gaan in plaats van te blijven in een ziekenhuis. Thuis word er niet altijd van professionele zorg gebruik gemaakt. Soms zijn het familieleden of vrienden die de zorg op zich nemen. Dat komt doordat het duur is om een professionele zorg te nemen.

  • Communiceren met collega’s.

Omdat elke situatie anders is, is het heel belangrijk dat er gecommuniceerd word tussen de professionele verzorgers. Op deze manier worden ervaringen gedeeld met elkaar. Problemen met patiënten kunnen snel opgelost worden. Het is ook een manier voor de verzorgers om iemand te hebben die hun kan begrijpen wanneer die over werk praat. De professionele verzorgers kunnen elkaar beter begrijpen dan anderen die een ander beroep uitoefenen.

  • Casemanager bij dementie.

Handig om iemand te hebben die jou gericht kan begeleiden met de dementie. Het zijn niet alleen de patiënten die hier wat aan hebben maar ook de familie leden hebben er wat aan. Al de zaken die geregeld moeten worden zijn via een casemanager snel opgelost. Een casemanager is bekend met situaties voor thuis, de samenleving en in het ziekenhuis.

  • Zelfzorg en mantelzorg.

Deze 2 soorten vormen (vaak zorg door ZZP’ers) worden veelal thuis gegeven. De staat en de overheid vinden deze 2 vormen van zorg ook een goed idee en zij krijgen alle steun. Er worden wel voorlichtingen gegeven op deze gebieden, maar niet dat er echt een opleiding voor is gevolgd. Als dit wordt ondersteunt door er ook opleidingen of trainingen voor te geven is dat een groot plus punt.

  • Emotionele handelingen.

Wat men vaak over het hoofd ziet zijn de emotionele gevolgen dat dit werk met zich kan meebrengen. Jouw hele schema moet aangepast worden. Jouw leefwijze en sociaal leven kan een grote ommekeer krijgen. Maar door er goed op voorbereid te zijn kan het dragelijk zijn.

 

De ondersteuning van de overheid, communicatie mogelijkheden met collega’s, casemanagers, voorbereidingen voor emotionele handelingen, support in zelfzorg en mantelzorg zijn heel belangrijk in het maximaliseren van de professionele zorg.

Tags:

You Might also Like