LADEN

Typ om te zoeken

Zorg

Het grote belang van stamcellen opslaan

Jan-Willem 10 december 2019
Share

Het opslaan van stamcellen is van groot belang. Simpelweg omdat het levens kan redden. Maar om te begrijpen waarom mensen stamcellen laten opslaan, moet je eerst begrijpen wat stamcellen zijn. Stamcellen zijn levende organismen die de potentie hebben zich te specialiseren tot een andere celsoort. Dit maakt stamcellen heel aantrekkelijk een bijzonder. Stamcellen kunnen dan worden toegepast bij een patiënt, ongeacht wat de klacht is en waar aan het lichaam het probleem zich bevindt. Waarom kan dit? Omdat stamcellen in beginsel geen functie hebben. Zij passen zich in werking en uiterlijk aan, aan de cellen op de plaats waar zij worden toegepast. Zo heeft het beschadigde orgaan kan met bekomst van deze cellen extra hulp om zichzelf te genezen.

stamcellen opslaan
Detailed Image of Stem Cell

Wie kan allemaal stamcellen afgeven

Stamcellen kunnen worden gevonden in melktanden en gezonde verstandskiezen. Bij kinderen is het opslaan van de stamcellen uit de melktanden de meest eenvoudige manier om dit tot stand te brengen. Voor volwassenen die gezonde verstandskiezen hebben geldt dat ook zij deze kunnen opsturen om de stamcellen hieruit te winnen. Wil je donor worden van stamcellen? Dan geldt dat je tussen de 18 en 50 jaar oud moet zijn en lichamelijk gezond moet zijn. Om hier zeker van te zijn zullen er na jouw aanmelding dan ook wat testen worden gedaan.

Stamcel

Stamcellen opslaan voor eigen gebruik

Heb jij je stamcellen laten opslaan en heb jij ze later nodig? Dan worden ze geheel kosteloos weer aan jou teruggegeven. Je kunt er vanuit gaan dat de stamcellen gedurende de tijd dat ze bij ons in opslag waren zorgvuldig zijn behandeld. Hierdoor zal de kwaliteit van jouw cellen dan ook zijn aangetast. Ook met jouw persoonlijke gegevens gaan wij zorgvuldig om. Wil jij vandaag nog weten hoe jij jouw stamcellen of die van jouw kinderen kunt opslaan, bekijk dan onze website.

Tags:
Volgende bericht

You Might also Like