LADEN

Typ om te zoeken

Medisch

Alles over een hyperhidrosis behandeling met botox

Jan-Willem 21 augustus 2018
Share

Hyperhidrose, of overmatig zweten, is naar schatting 4,8% van de wereldbevolking. Hyperhidrose wordt gekenmerkt door extreem en oncontroleerbaar zweten van de oksels, handen, gezicht, hoofd of voeten. Dit gênante zweet kan leiden tot ongemakkelijke sociale situaties, depressies en frustraties. Helaas zijn er geen zilveren remedies die “hyperhidrose” genezen, maar er is wel een effectieve Hyperhidrosis behandeling die de gênante effecten van overmatig zweten kunnen verminderen.

Botox injecties effectief als hyperhidrosis behandeling
Het gebruik van Botox voor de behandeling van hyperhidrose kan effectief zijn wanneer het wordt uitgevoerd door een arts die hiervoor een speciale training heeft gekregen. Injecties die worden toegediend vereisen relatief weinig tijd (of minder dan 10 minuten), en vereisen geen beperkingen in werk- of vrijetijdsbesteding. Voor een hyperhidrosis behandeling in de oksels is het beter om dat gebied niet te scheren. Veel artsen geven de voorkeur aan drie tot vier dagen haargroei voorafgaand aan Botox injecties. 

Waar bestaat een hyperhidrosis behandeling uit?
Meerdere injecties worden gegeven op basis van de beoordeling van je arts van het gebied dat moet worden behandeld. Om elk mogelijk ongemak te verminderen, kunnen artsen een of meer van de verdovende technieken gebruiken, zoals verdovingen, ijs- of vibratie-analgesie. Nadat je een hyperhidrosis behandeling met botox hebt gekregen, is het raadzaam om binnen 1 tot 2 weken contact op te nemen met je zorgverlener. Deze follow-up is zeer nuttig omdat het je arts in staat stelt om eventuele zweetgebieden die tijdens de eerste ronde van injecties zijn gemist, te retoucheren en dat je het volledige voordeel van de behandeling krijgt.

Kosten hyperhidrosis behandeling
De kosten van Botox-behandelingen voor hyperhidrose variëren afhankelijk van de grootte van het lichaamsgebied dat je nodig hebt. Een algemene schatting van de kosten voor twee oksels is gemiddeld ongeveer € 600,-. Je symptomen zullen geleidelijk verdwijnen (gewoonlijk binnen ongeveer een week) en geleidelijk terugkeren. Follow-up injecties zijn vereist om het verminderde zweten te handhaven. Deze herhaalde injecties kunnen noodzakelijk zijn met tussenpozen van 7 tot 16 maanden.

Tags:

You Might also Like